Sluiten

Restaurants ONE en Vanille: Te mooi om op te eten

Wat is een feestmaal zonder prachtige amuses en desserts? Dat vroeg Navenant zich ook af. Om het familiekerstdiner helemaal af te maken, vroegen we chef Edwin Soumang van Restaurant ONE en patron cuisinier Peter van Rooij van Restaurant Vanille om sierlijke kerstamuses en desserts te delen. Let op: de foto’s zorgen voor een enorme appetijt.
Tekst: Chris Gijzen / Foto’s: Raoul Limpens

Chef-kok Edwin Soumang pakt de BBQ erbij en laat hier bospeen op garen. Als grote verrassing wordt hier gebruikt gemaakt van olie van jonge dennentoppen. De bospenen worden geblenderd tot een gladde puree waar wortelchutney, een gegaard worteltje, dennentopolie en wortelgroen op komt. De tweede amuse is tot stand gekomen in samenwerking met Hotelschool Den Haag. Daar gingen ze aan de slag met ‘No waste, more taste’. Het resultaat was zó lekker, dat Edwin het gerecht in zijn eigen menu heeft opgenomen. Het ‘No waste’-balletje bestaat uit cacao, zuurdesem en paddenstoelen. De cacao in dit gerecht wordt gemaakt van het cacaobonenafval dat overblijft bij het maken van hun eigen chocolade. Het eigengebakken zuurdesembrood dat overblijft, wordt gekruimeld tot paneermeel.

De kerstwens van Edwin? “Dat we allemaal gezond en gelukkig zijn en het hele jaar open mogen blijven.”

Als we het hebben over ‘zonde om op te eten’: patron cuisinier Peter van Rooij trapt af met een prachtig dessert met tot de verbeelding sprekend bladgoud. De pistache spongecakering wordt getopt met een koekje, bladgoud en geroosterde pistachepitten. Het Eijsdens Restaurant Vanille, en vooral de patron cuisinier, staan bekend om de prachtige en heerlijke desserts. De andere nagerechten die Van Rooij met ons deelt, zijn een kerstboompje met compote van cassis en parfait van Vanille, en open kerstbal chocolade.

De kerstwens van Peter: “Ik hoop meer rust. Er zijn nu veel pieken en dalen, het is rennen of stilstaan. Dat mag meer geleidelijk zijn. Ik hoop op meer personeel, zodat we Vanille nog meer op de kaart kunnen zetten”.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht