Sluiten

Kerst Amuses: Bospeen bbq, chutney en karamel met jonge dennentopolie

Wat is een feestmaal zonder prachtige amuses? Dat vroeg Navenant zich ook af. Om het familiekerstdiner helemaal af te maken, vroegen we chef Edwin Soumang van Restaurant ONE om sierlijke kerstamuses te delen.

Chef-kok Edwin Soumang pakt de BBQ erbij en laat hier bospeen op garen. Als grote verrassing wordt hier gebruikt gemaakt van olie van jonge dennentoppen. De bospenen worden geblenderd tot een gladde puree waar wortelchutney, een gegaard worteltje, dennentopolie en wortelgroen op komt.

Voor 4 personen:

  • 12 st bospeen
  • 25 gr boerenboter
  • 10 gr wortel karamel
  • 50 gr wortelchutney
  • 5 gr verse jonge dennentoppen
  • 75 gr zonnebloemolie

Bereidingswijze:

Was de bospeen en verwijder het groen (bewaar een beetje groen voor de garnering). Snij 4 bospeentjes in een nette vorm en gaar deze sous vide met de wortel karamel. De rest van de bospeen op de BBQ garen totdat ze gaar en donkergekleurd zijn. In een blender en pureren samen met de boter tot een mooie gladde puree. Dennentoppen blenderen met de olie die verwarmd is tot 60 graden en daarna zeven. Doe de puree in een bordje, chutney erop, gegaard worteltje, olie erop en garneren met een beetje van het wortelgroen.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht