Sluiten

Kerst Amuses: “No waste”-balletje van cacao, zuurdesem en paddenstoelen

Wat is een feestmaal zonder prachtige amuses? Dat vroeg Navenant zich ook af. Om het familiekerstdiner helemaal af te maken, vroegen we chef Edwin Soumang van Restaurant ONE om sierlijke kerstamuses te delen.

De amuse is tot stand gekomen in samenwerking met Hotelschool Den Haag. Daar gingen ze aan de slag met ‘No waste, more taste’. Het resultaat was zó lekker, dat Edwin het gerecht in zijn eigen menu heeft opgenomen. Het ‘No waste’-balletje bestaat uit cacao, zuurdesem en paddenstoelen. De cacao in dit gerecht wordt gemaakt van het cacaobonenafval dat overblijft bij het maken van hun eigen chocolade. Het eigengebakken zuurdesembrood dat overblijft, wordt gekruimeld tot paneermeel.

Voor 4 personen:

  • 1 overgebleven zuurdesembrood
  • 50 gr paddenstoelen afsnijdsels (eekhoorntjesbrood, cantharellen, etc.)
  • 5 gr sjalot
  • 5 gr knoflook
  • 10 gr cacao schillen tot poeder gedraaid
  • 60 gr groentebouillon
  • 5 gr cognac
  • Maïzena
  • Zout

Bereidingswijze:

Snij het zuurdesembrood in stukken en droog het, daarna kruimelen tot paneermeel. Paddenstoelen fijnsnijden en samen met knoflook, sjalot en cacao aanfruiten in een pan. Afblussen met cognac. Goed laten garen en zodra er geen vocht meer over is afbinden met maïzena. Op smaak brengen met peper en zou en af laten koelen. Massa invriezen in ronde vormpjes. De ingevroren balletjes dan paneren met het zuurdesem kruim. Frituren op 180 graden en garneren met cacaomayonaise een mooi groen takje. Enjoy.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht