Sluiten

Jolly Christmas met Cas Wolters

Hoe mooi is dit gingerbreadhuisje dan?! Samen met Cas Wolters bakken we deze originele feestdagenlekkernijen in zijn gloednieuwe De Bakhal. Gingerbreadhuisjes zijn een feest om te maken en tijdens het decoreren blikken we terug op afgelopen jaar en kijken we vooruit naar 2023. “Ik hoop dat we, ondanks alle drukte en perikelen die we hebben gehad, tijd en ruimte maken voor onszelf.”
Tekst: Chris Gijzen / Foto’s: Raoul Limpens

Kerst en winter is voor Cas een tijd van heerlijke speculaasspecerijen. “Samen met mijn ouders bakte ik vroeger heerlijke creaties in de winter. Van heerlijke speculaasbrokken tot hartige saucijzenbroodjes. Het experimenteren vind ik altijd het leukste. Zo kun je bij je gingerhuisje ook volop experimenteren qua smaak en specerijen. Houd je meer van anijs, dan voeg je meer anijs toe en minder gember. Houd je van meer pit, voeg er dan meer witte peper aan toe. Zo kun je je gingerhuisje een eigen signatuur geven. De huisjes zijn ook ideaal om samen met kinderen te maken. Print de bouwtekeningen uit, of bedenk ze samen, en ga vervolgens samen in de keuken aan de slag. Werk het huisje af met alleen icing of leef je uit met gekleurde Smarties. Voor ieder wat wils!”

Terugblik
In 2022 heeft Cas zijn stoute jongensdroom mogen verwezenlijken: De Bakhal. “Een plek voor jong en oud, voor iedereen die van heerlijk smullen houdt en voor bakkers het uiterste willen weten van een recept.” In De Bakhal geeft Cas diverse workshops. Alle ingrediënten staan afgewogen klaar zodat daar geen tijd aan verloren gaat. “De workshops worden altijd stap voor stap uitgelegd zodat elke koekenbakker een meesterbakker kan worden. Tijdens de workshop is er altijd genoeg ruimte voor brandende vragen.” De deelnemers gaan uiteindelijk met dozen vol vers gebak – waar overigens geen E-nummers, conserveringsmiddelen, aan toe zijn gevoegd - naar huis. “Ook leren ze dus dat eigenlijk heel veel dingen ontzettend gemakkelijk zijn en je dus geen kant en klaar pakje nodig hebt.”

Lees het hele interview met Cas Wolers in Navenant uitgave 5.
Bestel hier Navenant editie 5.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht