Sluiten

De reis van Robin & De Leuf

Niet Frans met een Aziatisch vleugje, maar Aziatische keuken met een Franse twist. Zo omschrijft Robin van de Bunt (29) zijn eigen signature. Afgelopen zomer opende de Jonge Topchef van het Jaar opnieuw de deuren van De Leuf, maar dan 2.0. Een forse verbouwing die veel emotie met zich meebracht.
Tekst: Chris Gijzen / Foto’s: Guy Houben

“Het restaurant is echt af, het klopt helemaal”, concludeert Robin terwijl hij de gang uitloopt. “De tafels en stoelen, de muren, het kookeiland waar we tussen de gasten gaan koken.” De Leuf 2.0 is klaar voor de toekomst. Klaar om belevenis naar een nog hoger niveau te tillen.

“Ik heb zoveel respect voor mijn moeder Sandra. Na het geheel onverwacht overlijden van mijn vader in 2014 moest zij de zaak in haar eentje voortzetten. Michelle, mijn zus, zat nog op school en ik zat pas net bij De Librije (***). Ik was 21 en nog veel te jong om de zaak over te nemen. De toenmalige souschef van De Leuf, Bas van Kranen, nam de plaats van chef-kok over, waar ik hem nog steeds dankbaar voor ben. Ik kreeg de kans om mij te ontwikkelen bij Restaurant Bord’Eau (**) en om vervolgens mee te helpen met de opstart van Tribeca (**) in Heeze.”

Eenvoud, smaak en beleving
Samen met goede vriend Thijs Gerards besluit Robin om op reis naar Azië te gaan. Niet alleen ontspanning, maar ook culinair leren van een ander soort keuken. “Wij hebben veel liefde voor de Aziatische keuken. Er is zoveel eenvoud: ze zetten met weinig iets moois neer. In Vietnam heb je helemaal niets. Een mevrouw maakte daar naast haar fiets een ontzettend lekkere noedelsoep. Daar begint de beleving. Die mevrouw zit daar zonder attributen op een stoepje groenten te snijden. Zo bijzonder: eenvoud en beleving. Dat is hetgeen dat wij hier willen neerzetten. Eenvoud, smaak en beleving.”

Lees het hele interview met Robin in Navenant uitgave 5.
Bestel hier Navenant editie 5.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht