Sluiten

Kerst Amuses: Tartelette, pompoen en citroentijm

Wat is een feestmaal zonder prachtige amuses? Dat vroeg Navenant zich ook af. Om het familiekerstdiner helemaal af te maken, vroegen we chef Edwin Soumang van Restaurant ONE om sierlijke kerstamuses te delen.

Waar vorige kerst de restaurants leeg waren door de welbekende perikelen, zitten beide restaurants dit jaar gelukkig weer bomvol. “Heel speciaal, dat dit weer kan vol plezier”, zegt Soumang daarover. “Niet alleen voor ons, maar vooral voor onze gasten. Het is een goed jaar geweest waarin we druk zijn geweest met de moestuin. Er komt meer aandacht voor verduurzaming en afkomst van ingrediënten.”

De kerstwens van Edwin? “Dat we allemaal gezond en gelukkig zijn en het hele jaar open mogen blijven.”

Voor 4 personen:

  • 200 gr pompoen
  • 25 gr groentebouillon
  • 10 gr sushi azijn
  • 10 gr honing
  • Spinazie
  • Tijm
  • Honing tuiles
  • 4 tartelettes van brickdeeg

Bereidingswijze:

Snij pompoen in plakken en steek 4 rondjes uit. De overgebleven pompoen in een hete lucht oven roosteren op 170 graden voor ongeveer 25 minuten totdat de pompoen mooi gekleurd is. Pompoen in een blender en tot een gladde puree draaien met een beetje bouillon en zout. Meng de honing en sushi azijn en marineer de plakjes pompoen hier ongeveer 30 minuten in. Tartelette opbouwen met eerst een blaadje spinazie, pompoenpuree, gemarineerd pompoen plakje, de honing tuile en een takje citroentijm. Direct serveren en van genieten.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht