RENÉ BRIENEN - BRIENEN AAN DE MAAS
Een échte ambassadeur van het witte goud. Wie asperge zegt, zegt René Brienen. De meesterkok heeft het zijn persoonlijke missie gemaakt om de asperge bij het jonge publiek onder de aandacht te brengen. Onlangs ging hij de samenwerking aan met een waar dumplingatelier. “Jonge gasten, echte techneuten”, licht René toe. Volgens de chef-kok van Brienen aan de Maas vallen jongeren op alles wat Aziatisch of Italiaans is. Vandaar de hedendaagse twist aan dit aspergegerecht.
Het gerecht dat René heeft samengesteld is een creatie met zeevruchten en asperge. Eucalyptus en een tagliatelle van asperge geven de Aziatische en Italiaanse draai aan het witte goud. “De geur van het gerookte Maasduinhooi gaat door het hele restaurant. Hierdoor komt het geheel echt mooi naar voren.” Het warme deel dient in de diepe schelp opgediend te worden, het koude deel in het ‘deksel’ van de schelp. Afmaken met droogijs en serveren maar. “Smerig lekker, echt Well!”
De wijntip komt van echtgenote Marja Brienen. Het gerecht is heerlijk te combineren met zowel Apostelhoeve Cuvee XII en René’s persoonlijke favoriet Ozze Overst van Landgoed Overst.