Sluiten

Romige asperge kerriesoep

Thamar Zeijen houdt zich als creatieve receptontwikkelaar, food styliste en fotografe het liefste de hele dag bezig met eten. Haar recepten en food fotografie projecten deelt ze met de wereld via haar blog, Thaam’s Kookshow.

Thaam houdt van ‘easy cooking’, maar dan wel net even anders dan de standaard recepten! Haar doel is om haar volgers te inspireren om thuis lekker, makkelijk en gezond te koken en zo iedere avond weer wat lekkers op tafel te toveren.

www.thaamskookshow.nl
Instagram: thaamskookshow

Boodschappenlijstje (2 personen):

  • 8 witte asperges
  • 100 g groene asperges
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 el kerriepoeder
  • 400 ml kookroom
  • 100 g voorgekookte aardappelen
  • 4 stengels bosui
  • 4 plakjes parmaham
  • Zout en peper
  • Chilivlokken

Voor de peterselie olie:

  • 40 g verse krulpeterselie
  • 100 ml olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 teen knoflook
  • Zout en peper

Bereiding:

  1. Snijd de uiteinden van de witte asperges (1cm) en schil ze rondom.
  2. Breng één liter water aan de kook met een blokje groentebouillon en voeg hieraan de uiteindes en schillen van de asperges toe. Laat dit 15 minuten koken en haal hierna de schillen en uiteindes eruit met een vergiet en vang het kookvocht op.
  3. Snijd de geschilde witte asperges en 75 g van de groene asperges in kleinere stukjes. Snijd ook de bosui in fijne ringen.
  4. Zet het kookvocht weer terug op het vuur en voeg de witte en groene asperges, de bosui en aardappelen toe. Kook het geheel totdat alles gaar is en mix de soep met een staafmixer tot een gladde soep.
  5. Voeg hierna beetje bij beetje de kookroom toe en meng goed.
  6. Breng de soep op smaak met flink wat kerriepoeder, zout en peper.
  7. Verwarm ondertussen de oven op 180 graden en gril hierin, op een bakpapiertje, de parmaham binnen 10 minuten knapperig. Maak eventueel ook de Parmigiano Reggiano koekjes (zie ander recept).
  8. Maak ondertussen de frisse peterselie olie (zie ander recept).
  9. Snijd de overige groene asperges in kleine stukjes en bak deze in een pannetje met wat zout en peper gaar en knapperig.
  10. Giet twee kommetjes vol met de soep. Sprenkel hierover de peterselie olie, leg hierin de gegrilde parmaham, een Parmigiano Reggiano koekje, een 1 el gebakken groene asperge, wat verse fijngesneden bosui en garneer af met wat chilivlokken.

Frisse peterselie olie:
Voeg alle ingrediënten samen in een keukenmachine: de krulpeterselie, twee knoflooktenen, sap van 1 citroen, zout, peper en 100 ml olijfolie en mix tot een gladde massa.

Lekker voor bij de soep - Parmigiano Reggiano koekjes:
Rasp wat Parmigiano Reggiano fijn en leg hiervan hoopjes, zo groot als 1 el, op een bakpapiertje. Bak de koekjes binnen 10 minuten goudbruin en knapperig in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Ook het proberen waard

Asperges met Parmigiano Reggiano saus

Asperges met Parmigiano Reggiano saus

Thaam's kookshow

Lees meer
Bao buns met pulled oesterzwammen

Bao buns met pulled oesterzwammen

Thaam's kookshow

Lees meer
Japanse groente noodle soup

Japanse groente noodle soup

Thaam's kookshow

Lees meer
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht