Sluiten

Japanse groente noodle soup

Thamar Zeijen houdt zich als creatieve receptontwikkelaar, food styliste en fotografe het liefste de hele dag bezig met eten. Haar recepten en food fotografie projecten deelt ze met de wereld via haar blog, Thaam’s Kookshow.

Thaam houdt van ‘easy cooking’, maar dan wel net even anders dan de standaard recepten! Haar doel is om haar volgers te inspireren om thuis lekker, makkelijk en gezond te koken en zo iedere avond weer wat lekkers op tafel te toveren.

www.thaamskookshow.nl
Instagram: thaamskookshow

Japanse groente noodle soup

Boodschappenlijstje (2 personen):

  • 1 L water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 100 g udon noodles
  • 2 tenen knoflook
  • 1 cm gember
  • 4 el sojasaus
  • 1 tl mirin
  • ½ tl sesamsaus
  • 1 kleine paksoi
  • 150 g shiitake
  • 2 eitjes
  • 5 radijsjes
  • 3 stengels bosui
  • 1 chilipeper
  • Klein handje chilivlokken
  • Klein handje sesamzaadjes
  • Scheutje olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  1. Verwarm het water met een blokje groentebouillon in een pannetje.
  2. Rasp de gember en pers de tenen knoflook fijn. Meng dit met de sojasaus, mirin en sesamsaus en voeg dit kruidenmengsel toe aan het water.
  3. Laat de specerijen even goed intrekken en voeg nog flink wat peper en zout naar smaak toe. Je kunt de soep eventueel zeven, zodat er geen stukjes knoflook en gember in blijven zitten.
  4. Kook de noodles volgens de gebruiksaanwijzing binnen 8 minuten gaar in de soep.
  5. Snijd ondertussen de paksoi in stengels en de shiitakes in grove stukken.
  6. Snijd de radijs, bosui en rode peper in dunne plakjes.
  7. Breng een pan met water aan de kook en blancheer hierin de paksoi binnen 3 minuten.
  8. Verhit een scheutje olijfolie in een pannetje en bak hierin de shiitakes met zout en peper goudbruin.
  9. Kook de eitjes binnen 6 minuten zacht.
  10. Giet in een kommetje de soep en voeg de geblancheerde paksoi en gebakken shiitakes toe. Voeg ook de rode peper, bosui en radijsjes toe. Snijd het eitje doormidden en leg deze op de soep.
  11. Garneer af met chilivlokken en sesamzaadjes.

Ook lekker

Bao buns met pulled oesterzwammen

Bao buns met pulled oesterzwammen

Thaam's kookshow

Lees meer
Tomatenpita’s met merguez en smokey barbecue-gembersaus

Tomatenpita’s met merguez en smokey barbecue-gembersaus

Janneke Philippi

Lees meer
Abrikoos I vanille I zwarte bes I kruisbes

Abrikoos I vanille I zwarte bes I kruisbes

Novo New Dining

Lees meer
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht