Sluiten

Asperges met Parmigiano Reggiano saus

Thamar Zeijen houdt zich als creatieve receptontwikkelaar, food styliste en fotografe het liefste de hele dag bezig met eten. Haar recepten en food fotografie projecten deelt ze met de wereld via haar blog, Thaam’s Kookshow.

Thaam houdt van ‘easy cooking’, maar dan wel net even anders dan de standaard recepten! Haar doel is om haar volgers te inspireren om thuis lekker, makkelijk en gezond te koken en zo iedere avond weer wat lekkers op tafel te toveren.

www.thaamskookshow.nl
Instagram: thaamskookshow

Boodschappenlijstje (2 personen):

  • 12 witte asperges (circa 600g)
  • 2 klontjes ongezouten roomboter
  • 1 el patent bloem
  • 200 ml melk
  • 70 g Parmigiano Reggiano
  • 1 teen knoflook
  • 200 g gerookte wilde zalm
  • 2 eieren
  • 20 g amandelschaafsel
  • 400 g voorgekookte aardappelen
  • 1 tl kerrie
  • 1 tl Baharat
  • 1 citroen
  • Verse krulpeterselie
  • Zout en peper

Bereiding:

  1. Snijd de uiteinden van de asperges (1cm) en schil ze rondom.
  2. Breng een pan water met een beetje verse citroensap aan de kook. Kook de asperges op laag vuur voor 5 minuten en laat ze hierna nog 10 minuten nagaren in het water (zonder vuur). Test met een vork of de asperges gaar zijn en haal ze uit het water.
  3. Begin ondertussen met de saus door een klontje roomboter in een klein steelpannetje te laten smelten.
  4. Voeg de bloem toe aan de boter en meng met een garde. Voeg hierna meteen de melk toe en meng het geheel goed zodat er geen klontjes ontstaan.
  5. Rasp de Parmigiano Reggiano fijn en voeg deze toe aan de saus,  de kaas smelt en de saus wordt wat dikker. Voeg naar smaak iets meer kaas of melk toe.
  6. Breng de saus op smaak met flink wat peper, een vers geperste teen knoflook en een snufje kerriepoeder en zet het vuur uit zodat de saus niet te dik inkookt.
  7. Kook de eieren in een ander steelpannetje binnen circa 7 minuten (zachtgekookt) gaar.
  8. Neem een droge koekenpan en verhit deze op laag vuur. Rooster hierin het amandelschaafsel binnen 5 minuten goudbruin en bewaar dit in een kommetje tot de rest van het gerecht klaar is.
  9. Snijd ondertussen de voorgekookte aardappeltjes en kruid met zout, peper, een tl kerrie en een tl Baharat kruiden.
  10. Verhit in de koekenpan een klontje roomboter en bak hierin de aardappeltjes binnen 10-15 minuten goudbruin.
  11. Leg de asperges op een bord, giet de Parmigiano Reggiano saus eroverheen en leg hierop per bord 100 gram gerookte wilde zalm. Garneer af met de geroosterde amandelen, wat verse fijngesneden peterselie en een beetje vers citroensap. Leg het zachtgekookt eitje en een portie gebakken aardappeltjes erlangs.

Misschien vindt u dit ook lekker

Asperges met Parmigiano Reggiano saus

Asperges met Parmigiano Reggiano saus

Thaam's kookshow

Lees meer
Bao buns met pulled oesterzwammen

Bao buns met pulled oesterzwammen

Thaam's kookshow

Lees meer
Japanse groente noodle soup

Japanse groente noodle soup

Thaam's kookshow

Lees meer
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht