Sluiten

Bao buns met pulled oesterzwammen

Thamar Zeijen houdt zich als creatieve receptontwikkelaar, food styliste en fotografe het liefste de hele dag bezig met eten. Haar recepten en food fotografie projecten deelt ze met de wereld via haar blog, Thaam’s Kookshow.

Thaam houdt van ‘easy cooking’, maar dan wel net even anders dan de standaard recepten! Haar doel is om haar volgers te inspireren om thuis lekker, makkelijk en gezond te koken en zo iedere avond weer wat lekkers op tafel te toveren.

www.thaamskookshow.nl
Instagram: thaamskookshow

Boodschappenlijstje (2 personen):

  • 6/8 bao buns
  • 6/8 kleine romaine sla bladeren
  • 450 g oesterzwammen
  • 1 tl kerriepoeder
  • ½ tl pikante paprikapoeder
  • 4 el soja saus
  • 2 tenen knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 2 tl basterd suiker
  • 1/3 tl chili crunch (olie)
  • 1 tl hoisin
  • ½ avocado
  • 1 kleine rode ui
  • 1 mango
  • ½ oranje paprika
  • 1 limoen
  • 1 el olijfolie
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl sriracha (saus)
  • 8 el rode kool pekel (zie hieronder)
  • Klein handje verse koriander (optioneel)
  • Klein handje sesamzaadjes
  • Peper en zout naar smaak

Voor de rode kool pekel (1 pot):

  • ½ rode kool
  • 250 ml water
  • 300 ml appelazijn
  • Snuf zout
  • 1 el suiker
  • 2 laurierbladeren
  • 1 el zwarte peperkorrels
  • 1 tl chilivlokken

Bereiding voor de rode kool pekel (let op! 1 dag eerder bereiden):

  1. Snijd de rode kool in dunne slierten.
  2. Meng het water met de azijn en verhit dit met het zout en de suiker in een pannetje, totdat het volledig opgelost is.
  3. Voeg hierna de laurierbladeren, peperkorrels en chilivlokken toe.
  4. Maak een weckpot goed schoon met water en doe hierin de gesneden rode kool. Giet de azijnoplossing eroverheen.
  5. Laat de pekel een nacht in de koelkast goed intrekken.

Bereiding bao buns:

  1. Trek de oesterzwammen met een vork of met je handen uit elkaar in dunne reepjes.
  2. Pers de tenen knoflook en rasp de gember fijn. Meng voor de marinade de knoflook, gember, kerriepoeder, paprikapoeder, sojasaus, basterdsuiker, chili crunch en hoisin tot een dik mengsel.
  3. Meng de mayonaise, siracha en een snuf paprikapoeder tot een sausje.
  4. Snijd de paprika, rode ui, mango en avocado fijn. Meng dit met de olijfolie, het sap van 1 limoen tot een frisse salsa van groente en fruit. Breng op smaak met eventueel wat peper en zout.
  5. Verhit een scheutje olie in een wokpan en bak hierin de oesterzwammen voor een klein kwartiertje, zodat al het vocht eruit is getrokken.
  6. Voeg dan de marinade toe en bak dit 1 minuut mee, meng alles goed en zet het vuur uit.
  7. Haal de bao buns uit de diepvries, laat ze niet ontdooien. Breng een pan met water aan de kook, zet er een stoommandje bovenop en stoom de broodjes volgens de gebruiksaanwijzing binnen 3 minuten gaar.Geen stoommandje? Gebruik dan met daarin bakpapier boven een pan kokend heet water. Let op: de zeef mag het water niet raken.
  8. Wanneer de broodjes klaar zijn, beleg je ze met een laagje saus, een blad romaine sla, 2 el pulled oesterzwammen, 1 el frisse salsa, 1 el rode kool pekel en garneer je ze af met eventueel wat verse koriander en sesamzaadjes.

Ook lekker

Japanse groente noodle soup

Japanse groente noodle soup

Thaam's kookshow

Lees meer
Dutch kingfish I grapefruit I Colombo kerrie I wild pluk I kalamansi

Dutch kingfish I grapefruit I Colombo kerrie I wild pluk I kalamansi

Novo New Dining

Lees meer
Gado gado

Gado gado

Lees meer
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht