Sluiten

Chocolade-pompoentaartje

Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. Ook schrijft ze recepten voor veel tijdschriften. Samen met haar man, foodfotograaf en grafisch vormgever, Serge Philippi, maakte Janneke meerdere kookboeken die ook in het buitenland worden uitgegeven.

Pompoen kennen we vooral in hartige gerechten, maar de zoete en iets nootachtige smaak is ook heerlijk om mee te bakken.

Chocolade-pompoentaartje

voor 10-12 personen

Ingrediënten

  • 225 gram pompoen (stuk)
  • 125 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 125 gram pure chocolade
  • 150 gram suiker
  • 3 eieren
  • 50 gram zelfrijzend bakmeel
  • staafmixer, ingevette taartvorm van 22 cm ø
     

Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Snijd de pompoen in blokjes. Kook de pompoenblokjes in water met zout in 10-12 minuten gaar.
Hak de chocolade grof. Smelt in een steelpan op laag vuur de boter met de chocolade. Roer glad, neem de pan van het vuur en laat 5 minuten afkoelen. Giet intussen de pompoenblokjes af en pureer ze met de staafmixer.
Roer de suiker en vervolgens een voor een de eieren door de chocoladeboter. Meng er de pompoenpuree en tot slot het bakmeel door. Schep het beslag in de vorm.
Bak de taart 30-35 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant stevig is. Neem de taart uit de oven en laat in de vorm afkoelen. Maak de taart eventueel af met wat gesmolten chocolade en laat deze weer hard worden. Snijd de taart in smalle puntjes.

Bereiden: 20 minuten
Oven: 30-35 minuten

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht