Hoofdgerecht 'Gerookte eendenborst met sinaasappelglaze, gepofte bieten en een boerenkoolsalade met gemarineerde bramen'
Recept van Ralph de Kok
Hoofdgerecht 'Gerookte eendenborst met sinaasappelglaze, gepofte bieten en een boerenkoolsalade met gemarineerde bramen'
Recept van Ralph de Kok
Hoofdgerecht (4 personen)
INGREDIËNTEN
2 tamme eendenborstfilets (canette)
slamix van groene curly kale, rode curly kale en tatsoi
gele bieten
sinaasappels (à viv gesneden)
bramen
pijnboompitten (geroosterd)
Turks brood (in plakken gesneden)
Olijfolie
fleur de sel
scarlet cress
Voor de marinade:
5 EL kruidenhoning
20 ml appelazijn
½ limoen (sap)
3 takjes citroentijm
Voor de bietenpuree:
3 rode bieten (gepoft)
scheut olijfolie
scheut balsamicoazijn
zout
2 EL crème fraîche
Voor de sinaasappelmayonaise:
45 gr eiwit
30 gr sushiazijn
40 gr yoghurt
180 gr sinaasappelolie
Voor de sinaasappelglaze:
3 sinaasappels
60 gr rietsuiker
½ rode chili peper (in ringen gesneden)
1 EL sojasaus
(evt. aardappelzetmeel)
Wat moet je doen:
Ik zeg: “Maken die hap!” Ralph de Kok