Recept van Jacqueline Grubben
Pees en snipper de snijbonen. Schil de aardappelen en snijd er dobbelstenen van. Was de taugé. Ik doe de aardappelen in de pan en de groenten in twee stoommandjes erboven. Aparte pannen kan ook. Stoom alles in zo’n 10 minuutjes gaar.
Dan de pindasaus. Geen gado gado zonder goede pindasaus. Dop de pinda’s en maal ze fijn. Hoe langer je maalt, hoe meer de olie uit de pinda vrijkomt. Verwarm in een pannetje de kurkuma, peper en five spices. Doe er rijstolie bij en bak de gedroogde kokos zacht aan. Vervolgens gaan er de ketjap en de hoisinsaus bij. En het geheime ingrediënt ketchup. Geloof me, het doet wonderen. Gemalen pinda’s erbij. Maak er met water een mooie saus van en laat inkoken op een zacht vuur. Ik vind dikke saus met stukjes pinda lekker, maar als je gladde saus wil, ga je er even met de staafmixer door.
Kook de eitjes, pel ze en snijd ze in kwarten. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en ris er met een lepel de zaadjes uit. Snijd er mooie dunne halve maantjes van. Nu kun je alles stapelen. Aardappelen, boontjes en bovenop de taugé. Of je maakt een gemengde bak vol groente. Bestrooi met gehakte koriander. Serveer de komkommer en de eierpartjes ernaast en voor de snoepers onder ons een beetje kroepoek.