Hoofdgerecht 'Limburgse asperge op een puree van daslook met gestoofde lamsoren en een gepocheerd eitje met een luchtig schuim van witbier en vinaigrette van gerookte boter'
Recept van restaurant Marrees
Hoofdgerecht 'Limburgse asperge op een puree van daslook met gestoofde lamsoren en een gepocheerd eitje met een luchtig schuim van witbier en vinaigrette van gerookte boter'
Recept van restaurant Marrees
Receptuur voor 4 personen
Puree Daslook
400 gram daslook
400 gram aardappel
1 dl room
50 gram boter
200 gram daslook
Bereidingswijze
Asperge
8 stuks asperge AAA
50 gram boter
zout
Bereidingswijze
Schuim van witbier
2 dl witbier
2 dl chardonnayazijn
5 gram grove peperkorrels
2 stuks kruidnagel
2 stuks laurierblad
5 stuks eidooier
150 gram gesmolten boter
Bereidingswijze
Vinaigrette gerookte boter
350 gram boter
1 dl chardonnayazijn
Bereidingswijze
Gepocheerd eitje
4 stuks verse eieren
azijn
Bereidingswijze
Lamsoren
200 gram lamsoren
50 gram boter
Bereidingswijze
Opmaken
Zorg voor het dresseren dat alle benodigdheden warm zijn. Maak een spiegeltje van de daslookpuree. Leg daar in stukken gesneden asperges bovenop. Leg de gestoofde lamsoren vervolgens op de asperges. Gepocheerd eitje erop en daar het schuim van witbier op spuiten. Vinaigrette van gerookte boter erbij serveren. Gerecht garneren met kleine aardappelcroutons en diverse takjes.