Sluiten

Limburgse signatuur: G7

Wat in eerste instantie bedoeld was als noodoplossing tijdens corona, bleek een grote hit: dineren in het Gruizenkerkje. Sindsdien kiezen compagnons Danny Meijers en Rik Opstals van Restaurant G7 ervoor om hun gasten een totaalervaring binnenin deze historische locatie te geven. Authentieke charme gecombineerd met tijdloze details, dat typeert de uitstraling van G7. Hun keuken biedt een toegankelijke fine-dining experience, met de focus op lokale producten en duurzaamheid. Zoals ze het zelf noemen is het hier simpelweg ‘hemels genieten’.
Tekst: Lot Niessen / Foto's gerechten: Wendy de Bruijne / Foto's interieur: Veerle Evens 

Wandelend door Sittard valt het Gruizenkerkje waarin G7 gevestigd is niet alleen mij, maar ook een groepje toeristen op. Vroeger trok het kerkje amper de aandacht. De protestantste kerk werd in 1634 gebouwd en lag compleet verscholen tussen de rest van de bebouwing van de Gruizenstraat. Anno 2024 komt de historische architectuur, door de vestiging van Restaurant G7, weer prachtig tot zijn recht. Op de plek waar de mis plaatsvond, wordt nu een uitgebreid smaakpallet geserveerd. Ik ontmoet chef-kok Rik binnen in het restaurant. “Eigenlijk doe ik alles behind the scenes van de zaak en Danny regelt alles aan de voorkant”, vertelt hij. De twee besloten zes jaar geleden hun horecazaak in Maasbracht te verkopen en een nieuwe start te maken in dit pand in Sittard.

G7 opende – toen nog onder een andere naam - met een kleine lunchkaart en een verrassingsmenu in de avond. “Het was een laagdrempeliger concept maar het paste niet meer helemaal bij onze culinaire ambities. Inmiddels focussen we ons op het diner en zijn we een andere richting opgegaan. We bieden onze gasten nu een verrassingsmenu van tien of veertien unieke creaties aan”, vertelt een enthousiaste Rik. Gastheer Danny zorgt voor een bijpassend wijnarrangement waarbij er veel gebruik wordt gemaakt van Limburgse, Duitse en Oostenrijkse wijnen. Het dinermenu belichaamt een totaalbeleving van spannende smaakcombinaties inclusief bites, amuses en friandises. Deze twee menu’s zijn ook in een vegetarische variant te bestellen. “Het is een chique fine-dining ervaring maar absoluut niet stijf. We creëren een ongedwongen en informele sfeer.” De keuken van G7 is gebaseerd op lokale producten met wereldse smaken, waaronder invloeden uit de Aziatische keuken. “We hebben het geluk dat we beschikken over een eigen moestuin. Deze wordt onderhouden door de schoonvader van Danny en hier halen we het grootste gedeelte van onze groenten vandaan.” Het restaurant werkt daardoor heel erg seizoensgebonden. “Alle producten waar we mee werken zijn zo vers en regionaal mogelijk. Ook houden we rekening met duurzaamheid, ik denk dat de horeca daar zeker een voorbeeldfunctie in heeft”, geeft Rik aan.

Het hele artikel lezen? Bestel hier Navenant editie 1 voor € 7,50. 

Misschien vindt u dit ook interessant

'Form follows function'

'Form follows function'

Maastrichtse interieurvormgevers Reiters-Wings

Lees meer
Sterrenchef: Hans Kinkartz

Sterrenchef: Hans Kinkartz

Atelier: Iedereen kan koken

Lees meer
Desembakkers Kyra en Willem

Desembakkers Kyra en Willem

Robuuste charme, knapperig én vol smaak

Lees meer
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht