Sluiten

Limburgse Signatuur: Klost’r

In het net bij Maastricht over de grens gelegen dorpje Vlijtingen (gemeente Riemst) is sinds ruim vier jaar restaurant Klost’r gevestigd. Navenant sprak met eigenaresse Marie-Paule Kuypers (52) en chef Marco Veraldi (33) onder meer over de Limburgse signatuur van restaurant Klost’r.
Tekst: Jos Caubo / Foto's: Klost'r

Marie-Paule: “toen mijn man Nico en ik vier jaar geleden de stoute schoenen aantrokken om naast zijn automatiseringsbedrijf hier met in eerste instantie een B&B en kort daarop ook met dit restaurant te starten, hadden we geen idee wat er allemaal op ons af zou komen. Ik woon al meer dan 25 jaar hier in Vlijtingen en had al eens vaker verlekkerd naar deze prachtige vierkantshoeve gekeken. Toen het pand te koop kwam zijn we feitelijk in het diepe gesprongen en aan het verbouwen geslagen.” Amper drie maanden na de opening van de B&B (inmiddels vakantiewoning) stond Corona op de stoep en lag alles noodgedwongen stil. ‘We zijn toen ook maar met de verbouwing van de stal begonnen, resulterend in de realisatie en opening van ons restaurant Klost’r. Ook hier maar voor korte tijd, want opnieuw gooide Corona roet in het eten bij Marie-Paule en Nico. “Ik kan er nu gelukkig om lachen, maar we hebben niet bepaald een voorspoedige start gehad.”

Prioriteit
Wie Marie-Paule nu hoort praten kan zich nauwelijks voorstellen dat Klost’r vorig jaar door Gault Millau België al werd uitgeroepen tot ‘Ontdekking van het Jaar 2022’. Een mooie erfenis van de voorganger van chef Marco Veraldi, die sinds een half jaar de pollepel in de keuken zwaait. Marco: “hiervoor heb ik enkele jaren bij De Slagmolen gewerkt. Ontdekking van het Jaar is uiteraard een prachtige titel waar we trots op zijn, maar onze grootste prioriteit is om als jong team te zorgen dat het restaurant een blijvend goed fundament heeft. Mijn ambitie is om dit team te houden en daarmee de komende jaren Klost’r verder uit te bouwen tot een gastronomisch topadres in de regio.

Het hele artikel lezen? Bestel hier Navenant editie 4 voor €7,50.

Misschien vindt u dit ook interessant

Van schot tot bord

Van schot tot bord

Horecaondernemer Mathijs Joosten (31) over zijn grote passie: jagen

Lees meer
Op culinair avontuur in Jordanië

Op culinair avontuur in Jordanië

Edwin Soumang reist om nieuwe smaken te ontdekken

Lees meer
Knokke off ster: Manouk Pluis

Knokke off ster: Manouk Pluis

Maedje oet Bung in Netflix hit

Lees meer
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht