Sluiten

Fondant aardappel met venkel en sesam saus van gepofte look

Hoe zou Marco, chef van Klost'r, de signatuur van zijn keuken zelf omschrijven? “Ik kook graag met een Frans- Belgische basis, met mediterrane accenten. Dat laatste komt voort uit mijn Italiaanse afkomst en verklaart mijn voorliefde voor een simpel product als de tomaat. Uiteraard daarbij inspelend op het seizoen. Het hoeven niet altijd luxe producten te zijn. Met een coeur de boeuf of een San Marzano tomaat kun je de lekkerste dingen maken, waarbij ik soms zoek naar spannende combinaties met bijvoorbeeld de Griekse of Turkse keuken.

Lees hier het artikel over de Limburgse signatuur van Klost'r.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Vast kook aardappel 2 st
  • Look 1 bol
  • Rode uit 1 x
  • Room 40 cl
  • Kippenbouillon 20 cl
  • Zwarte look
  • Venkel 1 stuk
  • Sesam 15 g
  • Sjalot 400 G
  • Dille voor afwerking
  • Thym 2 takjes
  • Look om mee te bakken 1 teentje
  • Boter 50 G
  • Olijfolie 4 eetlepels
  • Chardonnay azijn 20 cl

Bereiding

Fondant aardappel:
Steek de aardappel uit met een ronde steker.
Bak de aardappel in olie; wanneer de aardappel aan de onderkant
gebakken is, omdraaien en nog 2 min verder laten bakken.
Voeg de aromaten toe (tijm en teentje look) en kruid met peper en
zout.
Voeg nu de kippenbouillon en de boter toe.
Laat verder garen op een klein vuur.

Venkel en sesam:
Snij de venkel op de mandoline en bak in olijfolie.
Blussen met 2 cl chardonnay-azijn en 1 minuut verder laten garen.
Rooster de sesam in een bakpan en voeg deze toe.

Saus van gepofte look:
Pof de knoflook samen met de rode ui in aluminiumfolie
gedurende 45 minuten in een oven van 150 graden Celsius.
Daarna mixen met de kippenbouillon en de room. Breng de saus
op smaak met peper, zout en limoensap.

Zwarte look crème:
Sjalot bakken in boter, en aromaten toevoegen (tijm en laurier).
Vervolgens 35 minuten op laag vuur laten karamelisren.
Mixen met 40 Gr zwarte look en op smaak brengen met peper en
zout.

Afwerking:
Bak de aardappel in beurre noisette en plaats deze in het midden
van het bord. Dresseer hierop de venkel en zwarte look crème.

Ook het proberen waard

Jordaanse ossenhaas, hummus, dukkah, lokale groenten en eigen jus

Jordaanse ossenhaas, hummus, dukkah, lokale groenten en eigen jus

Edwin Soumang, restaurant ONE

Lees meer
Langoustine Vietnamstyle

Langoustine Vietnamstyle

Restaurant De Leuf

Lees meer
Abrikoos I vanille I zwarte bes I kruisbes

Abrikoos I vanille I zwarte bes I kruisbes

Novo New Dining

Lees meer
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht