Als je ‘de koningin der groentes’ wordt genoemd, dan houd je van gala’s en feesten waar je kunt schitteren. Voor de zesde keer bereidden vijf Nederlandse top koks in restaurant-brasserie Valuas in Venlo een gastronomische gala-avond voor liefhebbers van de asperge. ”Zelfs rauw is asperge heerlijk: sappig en vegetaal.”
Tekst: Ray Simoen / foto’s: Ray Simoen, Enjoy Your Brand
Onafscheidelijk zijn ze, het ontluikende voorjaar en de asperge. Zonder lentezon geen asperges, zonder asperges geen lentekriebels. Maar moet elk jaar de entree van beide op dezelfde manier worden gevierd? Telkens met gekookte asperges, krielaardappeltjes, een gekookt eitje en enkele plakken ham, overgoten met hollandaisesaus? “Dacht ik niet,” zeiden Erik van Loo van restaurant-brasserie Valuas in Venlo en Erik van Loo, patron cuisinier van Parkheuvel in Rotterdam acht jaar geleden tegen elkaar. De bevriende koks, beiden stevig geworteld in de Limburgse aspergetradities maar met rebelse trekjes, wilden het begin van het aspergeseizoen anders, avontuurlijker en spannender. Met een culinaire ‘big bang’, waar gasten kunnen proeven van de ‘nieuwe asperge cuisine’. Snaaks en stijlvol, gedurfd en klassiek, zowel een galavoorstelling als een avondje rock and rollen.
Het hele artikel lezen? Bestel hier Navenant editie 2.
Dr. Samefko Ludidi uit Schimmert is een veelzijdige ondernemer op het gebied van voeding, beweging en gezondheid.
Lees meerAls je al voor het tiende (!) jaar op rij wordt gevraagd om in een gerenommeerd Zwitsers hotel asperges te komen koken, dan weet je er kennelijk iets bijzonders van te maken.
Lees meer