Sluiten

Chef-kok Jeroen van Gansewinkel over Roermond als culinaire hoofdstad

Van een vreemde heeft hij het niet – zijn signature begon al vroeg gestalte te krijgen met leermeesters als Kasteel Erenstein, Toine Hermsen en Beluga. De handtekening van chef-kok Jeroen van Gansewinkel, die bestaat uit een klassieke Franse basis met toetsen van Aziatisch tot Dutch cuisine, komt bij Restaurant Damianz in Het Arresthuis te Roermond dan ook helemaal tot zijn recht. Daarover gesproken, de combinatie van gevangenis, restaurant en hotel geeft unieke creaties en uitdagingen.

Tekst: Chris Gijzen / Foto’s: Tim Buiting/ Restaurant Damianz

Na tien jaar lang in sterrenzaken te hebben gekookt, komt chef-kok Van Gansewinkel zo’n zeven jaar geleden in een hotel gelegen restaurant terecht, waar het bezoek een volledige beleving wordt. “Dat is een uitdaging, maar extra leuk om creatief mee om te gaan”, vertelt Jeroen daarover. “Damianz staat los van Het Arresthuis; de naam zelf is verbonden aan Damianus, een vroegere bisschop van Roermond. Maar het concept van Het Arresthuis vloeit door in het restaurant. Gerechtjes achter de tralies of in de vorm van een politiebadge of gevangenissleutel, bijvoorbeeld.”

De smaken van die gerechtjes vinden hun basis in Van Gansewinkels tijd bij Toine Hermsen. “Ik hanteer een klassieke basis. Dat is terug te zien aan goede, rijke sauzen op het bord, vis of vlees met een mooie cuisson. De eigen touch is een mix van Aziatisch en vernieuwende Dutch cuisine. Fusion wil ik het niet noemen, maar schuimpjes krijgen bijvoorbeeld een Aziatische twist. Voornamelijk gericht op sashimi en rauwe producten zoals oesters op Aziatische wijze. Op het bord laten we zien wat onze eigen signature is.”

Lees het hele interview met Jeroen van Gansewinkel  in Navenant uitgave 4 vanaf pagina 132.
Bestel hier Navenant editie 4.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht