Sluiten

Verborgen Parel, Ralf Berendsen

Afgelopen juni sliep de wereldband Pearl Jam er nog: Domaine La Butte aux Bois. Frontman Eddie Vedder omschreef het als een verborgen parel en wilde zeker terugkomen. Ralf Berendsen zet hier met zijn gelijknamige restaurant een ongekend culinaire hoogstand neer waar ambacht en vakmanschap voorop staan “We steken ontzettend veel energie in personeel en sfeer”, vertelt de chef-kok over zijn tweesterren tellende succesformule.

Niet meer La Source, maar Ralf Berendsen. Begin ’21 veranderde het sterrenrestaurant zijn naam naar de drijvende kracht die er al elf jaar werkt. “Ik heb de lat altijd hoog gelegd, maar doordat mijn naam er nu op staat, kan ik nog meer persoonlijkheid toevoegen”, vertelt Berendsen. “We kunnen nu nog meer emotie toevoegen, een echt gezicht en signature.” Hoe zoiets voelt, als een restaurant met 17,5 Gault Millau-punten jouw naam draagt? “Ja, ik ben heel trots. Ik kan mijn stempel op alles drukken.”

Lees het hele interview met Ralf Berendsen inclusief twee recepten in Navenant uitgave 3 vanaf pagina 120.
Bestel hier Navenant editie 3.

Tekst: Chris Gijzen/ Foto’s: Hugo Thomassen en Joris Luyten

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht