Sluiten

Botanic Sanctuary

Het meest prestigieuze vijfsterrenhotel van de Benelux en het project dat Antwerpen de culinaire hoofdstad van Europa gaat maken, nadert zijn voltooiing. Het is tot stand gekomen onder de bezielende leiding van Maastrichtenaar Marc Alofs. Cees van Casteren sprak met hem.

Het is even zoeken naar de oprit van het hotel, die gedeeld wordt met het naburige ziekenhuis, maar vanaf het moment dat je binnentreedt in het universum van de Botanic Sanctuary begrijp je de naam. Dit is inderdaad een ‘sanctuary’, een toevluchtsoord, een oase van rust (en luxe) waar je ‘veilig’ bent van de wereldse drukte en hectiek. Het is ook een heiligdom, met vijf restaurants, een spa, het meest luxe vijfsterrenhotel van de Benelux en diverse tuinen, terrassen en bars. Al deze plekken hebben een bepaalde sereniteit en geven een gevoel van rust en privacy zoals dat je dat ook kan overkomen als je de muren van een klooster binnentreedt. Het verschil met hier is dat die sereniteit wordt gecombineerd met luxe (in de breedste zin van het woord) en beschikbaar is in het midden van het Antwerpse centrum, op loopafstand van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Met de komst van de Botanic Sanctuary is Antwerpen hard op weg de culinaire hoofdstad van Europa te worden.

Lees het hele artikel in Navenant uitgave 3 vanaf pagina 106.
Bestel hier Navenant editie 3.

Tekst: Cees van Casteren / Foto’s: Rosalie van der Does

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht