Sluiten

Rijzende ster Guido Braeken

Van niks naar twee Michelinsterren komt echt heel zelden voor. Maar chef Guido Braeken van Restaurant Julemont in Chateau Wittem deed het toch maar. Zijn ‘opvoeding’ bij De Leuf, La source en Beluga Loves You hebben er zeker aan bijgedragen. Een verslag van Cees van Casteren MW.

“Vóór De Leuf werkte ik ook nog een tijd bij In De’n Dillegaard in Nuth”, corrigeert Guido Braeken me. “Weet je wel, dat restaurant dat zijn Michelinster teruggaf omdat eten op sterniveau volgens toenmalig eigenaresse Suzan Kagenaar ’een drempel op zou werpen’ terwijl het restaurant juist een bredere doelgroep wilde aanboren.” De jonge chef van Restaurant Julemont oogt jonger dan de 38 jaar die hij rijk is. Zijn haar zit gecoiffeerd, zijn gebruinde tint en relaxte lach suggereren dat hij net van vakantie terug is terwijl hij net de lunch erop heeft zitten en zo door moet naar de voorbereiding van het diner. Wat zijn geheim is? Guido: “Mijn vrouw. Waar ik sinds mijn achttiende mee samen ben. Als ik niet zo’n vrouw had gehad, had ik dit echt allemaal niet voor elkaar gekregen.”

Lees het hele interview met Guido Braeken in Navenant uitgave 3 vanaf pagina 22.
Bestel hier Navenant editie 3.

Tekst: Cees van Casteren / Foto’s: Raoul Limpens

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht