Sluiten

De Jambrouwerij te Riemst

Tijdens een racefietstocht op een zonnige wintermiddag in de buurt van Riemst, vlak over de grens bij Maastricht in België, kwam het bordje ‘De Jambrouwerij’ plots boven de berm uit. Brouwerij? Dat klinkt als muziek in de oren. Nader onderzoek leerde dat het om een ambachtelijke jammakerij met streekproductenwinkel gaat. Met klinkende jamsmaken als Kers-Peperkoek, Aardbei-Cuberdonjenever en Braam-Violette trok de aparte naam zeker de aandacht om voor Navenant langs te gaan.

“De naam Jambrouwerij is bedacht door onze zoon Viktor”, vertelt eigenaar Maarten Simonis. Ook tijdens een fietstocht, maar dan langs de brouwerij van Westvleteren. “Hij bedacht dat jam, net zoals bier, ook gebrouwen wordt.” De kleine, koperen ketels in de keuken van de Jambrouwerij laten dan ook gelijkenissen zien met de ambachtelijke manier van bier brouwen.

Lees het hele artikel over de Jambrouwerij in Navenant uitgave 3 vanaf pagina 114.
Bestel hier Navenant editie 3.

Tekst: Chris Gijzen / Foto’s: Raoul Limpens

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht