Sluiten

De zoete signatuur van Carlo Lennarts

In een wereld waar smaken, structuren en presentaties samenkomen in kunstwerken van een paar happen groot, werkt Carlo Lennarts (26) met tomeloze toewijding aan zijn vak. Patissier, chocolatier, confiseur—de termen vliegen je om de oren, maar voor Carlo zijn het alledaagse realiteiten. Hij is jong, ambitieus, een tikje perfectionistisch en bovenal gepassioneerd. “Van kinds af aan wist ik al dat ik dit wilde worden”, zegt hij. “Eigenlijk heb ik mij vanaf mijn veertiende er vol op gestort.”
Tekst: Chris Gijzen | Fotografie: Raoul Limpens

Geboren in Wahlwiller, tegenwoordig woonachtig in Kerkrade, werkt Carlo als chef-patissier bij Darq in Maastricht. Daar leidt hij niet alleen het team, maar ook stagiairs op, ontwikkelt hij nieuwe producten en staat hij als gezicht van het bedrijf in de vitrine én op social media. “We maken chocolade, patisserie, desserts en ijs. In mei hebben we een ijssalon geopend, Qrème. Daar maak ik zelfgemaakt Italiaans ijs. Daarvoor ben ik nog in de buurt van Milaan geweest om een opleiding te volgen.”

Dutch Pastry Team
Zijn lijst aan prestaties is indrukwekkend. Op zijn 26e heeft Carlo al meerdere prijzen in de wacht gesleept en is hij het jongste lid van het Dutch Pastry Team, de absolute top van Nederland op patisseriegebied. “Ik heb drie keer meegedaan aan de Dutch Pastry Awards. De laatste keer heb ik een aspirant-lidmaatschap gewonnen én de derde plaats behaald. Sindsdien ben ik lid van het Dutch Pastry Team. Wat Oranje is bij het voetbal, is dit het in de patisseriewereld.”

Daar houdt het niet op. Carlo is actief als jurylid bij wedstrijden zoals De Beste Bonbon van Nederland, organiseert vakwedstrijden en geeft demonstraties op beurzen. “We jureren, beoordelen, inspireren. Dat is de kern. En ik mag dat nu ook zelf doen, als jurylid.”

Het hele artikel lezen? Bestel hier Navenant editie 4 2025 voor €7,50.

Misschien vind je dit ook interessant

Michael Pascaud ’s Werelds jongste Weinakademiker

Michael Pascaud ’s Werelds jongste Weinakademiker

Hij is pas 22 jaar, maar heeft nu al een indrukwekkend wijncurriculum opgebouwd: Michael Pascaud, sommelier bij restaurant Create by Guido Braeken.

Lees meer
De wijnkaart: toneel van stille paniek voor veel mensen

De wijnkaart: toneel van stille paniek voor veel mensen

Column Rámon Verkoeijen

Lees meer
De Vogelmolen: Discipline, passie en vooral liefde

De Vogelmolen: Discipline, passie en vooral liefde

Bij Restaurant De Vogelmolen in Haelen proef je niet alleen de smaken van een verfijnde Franse keuken, maar ook de toewijding van mensen die hun ziel en zaligheid geven.

Lees meer
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht