Sluiten

Pittige geroosterde pompoen-kokossoep

Thamar Zeijen houdt zich als creatieve receptontwikkelaar, food styliste en fotografe het liefste de hele dag bezig met eten. Haar recepten en food fotografie projecten deelt ze met de wereld via haar blog, Thaam’s Kookshow.

Thaam houdt van ‘easy cooking’, maar dan wel net even anders dan de standaard recepten! Haar doel is om haar volgers te inspireren om thuis lekker, makkelijk en gezond te koken en zo iedere avond weer wat lekkers op tafel te toveren.

www.thaamskookshow.nl
Instagram: thaamskookshow

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 3 tenen knoflook
  • Scheut olijfolie
  • Verse tijm
  • 1 ui
  • 1 chilipeper
  • 1 cm gember
  • 1 blokje groentebouillon
  • 500 ml water
  • 200 ml kokosmelk
  • ½ tl kruidnagel
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl kokosschaafsel
  • Handjevol pompoenpitten
  • Zout en peper

Bereiding geroosterde pompoen:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snijd de pompoen doormidden en ontpit de binnenzijde. Snijd hem in grove stukken en leg deze stukken op een bakplaat.
  3. Plet de tenen knoflook en leg deze tussen de pompoen. Besprenkel alles met een flinke scheut olijfolie en strooi er wat zout, peper en verse fijngesneden tijm overheen.
  4. Rooster de pompoen in de oven gedurende circa 25 minuten totdat deze zacht is van binnen en een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.

Bereiding pompoen-kokossoep:

  1. Snijd de ui in grove stukken en de chilipeper fijn.
  2. Verhit een pan met een scheutje olijfolie en bak hierin de ui met chilipeper aan.
  3. Rasp de gember fijn en voeg dit toe aan de pan.
  4. Wanneer de pompoen goed geroosterd uit de oven komt, voeg je deze ook toe met alle ingrediënten die erbij op de bakplaat liggen.
  5. Kook 500 ml water en los hierin het blokje groentebouillon op en schenk dit bij het geheel.
  6. Mix met een staafmixer de pompoen tot een gladde soep.
  7. Voeg hierna beetje bij beetje de kokosmelk toe en roer goed tussendoor.
  8. Breng de soep op smaak met de kruidnagel, kerriepoeder, kokosschaafsel en een snuf zout en peper. Wil je de soep nog iets pittiger maken? Voeg dan nog een beetje chiliolie toe.
  9. Schep de soep in twee kommetjes en garneer af met een scheutje kokosmelk, verse tijm, pompoenpitten en wat fijngesneden chilipeper.

OOK HET PROBEREN WAARD

Frisse ricotta met gegrilde perzik en pistache

Frisse ricotta met gegrilde perzik en pistache

Thaam's Kookshow

Lees meer
Groentequiche met spekjes

Groentequiche met spekjes

Thaam's Kookshow

Lees meer
Pittige geroosterde pompoen-kokossoep

Pittige geroosterde pompoen-kokossoep

Thaam's Kookshow

Lees meer
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht