Sluiten

Frisse ricotta met gegrilde perzik en pistache

Thamar Zeijen houdt zich als creatieve receptontwikkelaar, food styliste en fotografe het liefste de hele dag bezig met eten. Haar recepten en food fotografie projecten deelt ze met de wereld via haar blog, Thaam’s Kookshow.

Thaam houdt van ‘easy cooking’, maar dan wel net even anders dan de standaard recepten! Haar doel is om haar volgers te inspireren om thuis lekker, makkelijk en gezond te koken en zo iedere avond weer wat lekkers op tafel te toveren.

www.thaamskookshow.nl
Instagram: thaamskookshow

Ingrediënten

  • 250 g ricotta
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 rijpe perzik
  • Scheut agavesiroop
  • Verse basilicum
  • Snuf peper
  • Handjevol pistachenoten

Bereiding:

  1. Pers de teen knoflook fijn.
  2. Meng de ricotta met de citroensap, de geperste knoflook, een scheutje olijfolie en wat peper.
  3. Bestrijk je bordje met de op smaak gemaakte ricotta.
  4. Snijd de perzik doormidden en ontpit deze.
  5. Verwarm een grillpan met een scheutje olijfolie en bestrijk ondertussen de opengesneden zijde van de perzik met een laagje agavesiroop.
  6. Wanneer de grillpan goed warm is, leg je de perziken erop met de opengesneden kant naar beneden. Als deze mooi goudbruin zijn gekleurd draai je ze om en rooster je de achterzijde ook nog kort.
  7. Snijd ondertussen de pistachenootjes fijn.
  8. Wanneer de perziken klaar zijn, leg je deze op het bedje van ricotta.
  9. Je garneert het geheel af met de pistache, verse basilicum, een scheutje agavesiroop en wat peper.

Tip! Dit dessert is ook heerlijk met warme vijgen uit de oven. Wil je er een bijgerecht van maken, in plaats van een dessert? Voeg dan ook nog wat gebakken spek toe!

OOK HET PROBEREN WAARD

Pittige geroosterde pompoen-kokossoep

Pittige geroosterde pompoen-kokossoep

Thaam's Kookshow

Lees meer
Groentequiche met spekjes

Groentequiche met spekjes

Thaam's Kookshow

Lees meer
Ramen noodle soep met paksoi en beef

Ramen noodle soep met paksoi en beef

Thaam's Kookshow

Lees meer
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht