Sluiten

Pittige geroosterde paprikasoep

Thamar Zeijen houdt zich als creatieve receptontwikkelaar, food styliste en fotografe het liefste de hele dag bezig met eten. Haar recepten en food fotografie projecten deelt ze met de wereld via haar blog, Thaam’s Kookshow.

Thaam houdt van ‘easy cooking’, maar dan wel net even anders dan de standaard recepten! Haar doel is om haar volgers te inspireren om thuis lekker, makkelijk en gezond te koken en zo iedere avond weer wat lekkers op tafel te toveren.

www.thaamskookshow.nl
Instagram: thaamskookshow

Ingrediënten

4 personen

  • 4 punt paprika's
  • 3 tomaten
  • 1 sjalot
  • 3 tenen knoflook
  • Circa 300 ml water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 el kappertjes
  • 1/2 rode peper
  • 1 tl paprikapoeder pikant
  • 150 ml kookroom
  • Verse tijm
  • Scheutje olijfolie
  • Scheutje balsamico
  • Snuf zout en peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Snijd de paprika, tomaten en sjalot in grove stukken en leg ze in een ovenschaal met de geperste knoflooktenen ertussen. Giet hierover de olijfolie, balsamico, zout en peper en rooster ze in de oven voor circa 25 minuten.
  3. Kook het water en los hier het bouillonblokje hierin op.
  4. Verhit in een pan een scheut olijfolie en voeg de geroosterde groenten en het water toe.
  5. Snijd de rode peper en haal de kruiden van de tijmtakjes af.
  6. Voeg de rode peper, kappertjes en tijm toe en pureer het geheel tot een soepje.
  7. Voeg daarna beetje bij beetje de kookroom toe en breng de soep op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Wanneer de soep te dik is voeg je iets meer water toe.

Ook het proberen waard

Groentequiche met spekjes

Groentequiche met spekjes

Thaam's Kookshow

Lees meer
Pittige geroosterde pompoen-kokossoep

Pittige geroosterde pompoen-kokossoep

Thaam's Kookshow

Lees meer
Frisse ricotta met gegrilde perzik en pistache

Frisse ricotta met gegrilde perzik en pistache

Thaam's Kookshow

Lees meer
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht