Sluiten

Macarontaart

Wie bakken zegt, zegt al gauw Cas Wolters. Van kinds af aan bakt Cas Wolters samen met zijn moeder. Vanuit zijn passie voor bakken volgde een deelname aan het televisieprogrammie "Heel Holland Bakt", hier werd hij al gauw publiekslieveling. 

Cas wil zijn passie voor bakken met Navenant delen hiervoor deelt hij tijdens de winterperiode wekelijks een bakrecept.

Macaron

Ingredënten
Amandelbasis

  • 500 gram broyage
  • 91 gram eiwit
  • Snufje groene kleurstof

Meringue

  • 250 gram fijne kristalsuiker
  • 70 gram water
  • 91 gram eiwit

Extra nodig

  • steelpan
  • thermometer

Bereidingswijze

Amandelbasis

  • Doe de broyage in een kom met het eiwit en kleurstof. Meng tot een stevig papje waarbij de kleur egaal is. Tijdens het bakken zal de kleur lichter worden.

Meringue

  • Doe de 2/3 van de suiker met water in een steelpannetje.
  • Kook tot een siroop van 120 ºC.
  • Klop de eiwitten op met 1/3 deel suiker als de suikersiroop ongeveer 115 ºC heeft bereikt.
  • Zodra de 120 ºC bereikt is haal je het pannetje van het vuur af en voeg je deze met een dun straaltje toe aan je eiwitten.
  • Klop de eiwitten langzaam en laat het kloppend afkoelen.
  • Spatel het eiwit in drie delen door het amandelpapje. Het beslag moet van je spatel afglijden.
  • Spuit de macaron met een spuitzak en een glad spuitmondje op de bakplaat.
  • Verwarm de oven voor op 110 ºC hetelucht.
  • Bak de macarons de eerste keer 15 minuten, daarna maak je de ovendeur open, dan bak je weer 15 minuten, hierna maak je weer de deur eventjes open, vervolgens bak je de laatste 15 minuten.
  • Laat de macarons afkoelen en haal ze dan pas van het bakpapier af.

Banketbakkersroom

Ingrediënten

  • 500 gram volle melk
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 45 gram maizena
  • 2 eidooiers

Extra nodig

  • plastic folie
  • steelpan
  • thermometer

Bereidingswijze

  • Breng in een steelpan de melk met het vanille extract en de helft van de suiker aan de kook.
  • Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de maizena erdoor.
  • Meng een scheutje warme melk door het eimengsel en schenk terug in de pan.
  • Roer goed door.
  • Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur circa 3 minuten garen.
  • Laat de banketbakkersroom afgedekt afkoelen.

Botercrème

Ingrediënten

  • 250 gram roomboter
  • 50 gram poedersuiker

Extra nodig:

  • Spuitzak met kartelspuitmondje

Bereidingswijze

  • Roer de botercrème zalvig in de keukenmachine. Gebruik hiervoor een vlinder met rubber.
  • Voeg zodra de boter losser is de poedersuiker toe.
  • Voeg als laatste de afgekoelde banketbakkersroom toe en laat het 10 minuten mengen op de middelste stand.
  • Doe de botercrème in een spuitzak met een kartelspuitmondje.

Afwerking

  • Zorg dat alle ingrediënten en onderdelen klaar liggen. Haal bij Cas een bakje frambozen.
  • Leg de bodem op een taartkarton. Spuit hier een toefje botercrème en leg er meteen een frambbos er tegenaan. Wissel dit af.
  • Zodra de rand is gedaan vul je de binnenkant met de overige botercrème.
  • Leg de deksel erbovenop en decororeer met nootjes en of goudpoeder.
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht