Sluiten

Aardbeien tiramisu

Wie bakken zegt, zegt al gauw Cas Wolters. Van kinds af aan bakt Cas Wolters samen met zijn moeder. Vanuit zijn passie voor bakken volgde een deelname aan het televisieprogrammie "Heel Holland Bakt", hier werd hij al gauw publiekslieveling. 
Cas wil zijn passie voor bakken met Navenant delen hiervoor deelt hij tijdens de winterperiode wekelijks een bakrecept.

Je zou ook kant en klare lange vingers kopen. Zo hoef je dan niet zelf te bakken.

  • Lepelbiscuit 30 stuks
  • 3 eieren
  • 90 gram fijne suiker
  • Snufje zout
  • 75 gram patentbloem
  • 15 gram maizena

Extra nodig

  • Fijne suiker om te strooien
  • Spuitzak
  • Spuitmondje 1,5 cm
  • Bakplaat, met bakpapier

Verwarm de oven voor op 180 °C
Splits de eieren en klop de eidooiers met de helft van de suiker los in een klein kommetje.
Doe de eiwitten en het zout in de Kitchenaid en klop deze op. Voeg geleidelijk aan de andere helft van de suiker hieraan toe en blijf kloppen tot het eiwit stijf is.
Spatel vervolgens de eidooiers door het opgeklopte eiwit.
Zeef de bloem en de maizena in gedeeltes boven de luchtige massa en spatel het door elkaar.
Doe het mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje van 1 tot 1,5 centimeter doorsnede en spuit vingers van ongeveer 8 centimeter lang op de bakplaat.
Bestrooi de lange vingers met fijne suiker.
Bak de lange vingers af in 13 tot 18 minuten, tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen.
Mochten de vingers na het afkoelen nog iets zacht zijn van binnen, plaats ze dan (zonder bakpapier) op een ovenrooster terug in de oven voor ongeveer 4 minuten.

  • Mascarponecrème
  • 3 eieren
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 375 gram mascarpone

Extra nodig

  • Handgarde

Scheid de eiwitten van de eidooiers en doe ze in twee aparte kommen.
Voeg de helft van de suiker toe aan de eidooiers. Klop alles stevig met een handgarde tot een licht gekleurd schuim.
Voeg de mascarpone toe. Klop tot het mengsel glad is.
Klop de eiwitten stijf en voeg gelijkdelijk de rest van de suiker toe. Stop met kloppen zodra de eiwitten stijf zijn.
Doe met een spatel de eiwitten bij de mascarpone en spatel voorzichtig tot een geheel. Doe dit in twee delen.
Laat de crème rusten in de koelkast.

  • Aardbeien Coulis
  • 200 gram aardbeien
  • 2 el koud water
  • 1 el poedersuiker
  • sap van 1/2 citroen

Extra nodig

  • Foodprocessor
  • Zeef

Snij voor de aardbeiencoulos de aardbeien door de helft en verwijder de kroontjes.
Leg de helften in een kom. Voeg het water, de citroensap en de poedersuiker eraantoe. Mix alles kort tot het een geblenderd mengsel is.
Zeef het geheel en zet het in een ondiepe schaal in de koelkast.

Afwerking

  • 400 gram aardbeien
  • 80 gram fijne kristalsuiker
  • rode kleurstof

Extra nodig

  • Spuitzak
  • 5 glaasjes

Verwijder de kroontjes en snij de aardbeien door de helft.
Laat de lange vingers 5 minuten weken in de aardbeien coulis.
Maak een ring in elke glas van aardbeien. Spuit hier in het midden een flinke toef mascarponecrème.
Leg hierop een lange vinger en spuit weer een laagje crème. Doe dit twee keer.
Doe vervolgens een eetlepel aardbeien coulis of klein gesneden aarbeien erop. Sluit af met een laagje crème.
Kleur de suiker en bestrooi deze voor gebruik. 

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht