De knipoog naar Azië, is een belangrijk onderdeel van Rodny’s signatuur, net als de unieke dessertbar. Zijn gerechten zijn bereid met Franse technieken, hebben invloeden uit Azië en zijn fantasierijke of traditioneel.
De knipoog naar Azië, is een belangrijk onderdeel van Rodny’s signatuur, net als de unieke dessertbar. Zijn gerechten zijn bereid met Franse technieken, hebben invloeden uit Azië en zijn fantasierijke of traditioneel.
Sherbet van zwarte bes & kruisbes
Vacumeer de zwarte bes, kruisbes en 50 gram suiker. Doe de vacuümzak in de oven op 72 graden en stoom deze voor 180 minuten.
Laat de vruchten nu uitlekken in een zeef. Meng de massa met het suikerwater en de volle melk. Vul de sherbet af in een pacojet beker of draai het ijs in een ijsmachine.
Abrikozen bloemen
Weeg alle ingrediënten af en doe deze in een pannetje op laag vuur, infuseer voor 30 minuten.
Zeef de massa en verwarm dit samen met de suiker en eidooier in de Thermomix (of sous vide koker) op 65 graden. Voeg nu de gelantine massa toe. Koel de massa terug en spatel hier de lobbige room door. Vul de massa af in de gewenste vorm (zoals op de foto in een bloemenvorm).