Sluiten

Hummus met groene bonen en koriander

Hummus, een favoriet van velen en in oh zo veel varianten en combinaties te krijgen in de hele wereld. Vandaag geven we jullie graag het gelauwerde recept van een echte kenner. Een smakelijk bordje boordevol kleur en smaak. Heerlijk als dip met een krakend en lauwwarm stuk Oosters brood.

Lees hier het artikel over de culinaire reis naar Jordanië.

Ingrediënten

Nodig voor 1 bordje:

  • 150 à 200 gram gedroogde kikkererwten
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels tahini
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram groene tuinbonen
  • 10 gram koriander fijngehakt
  • 20 gram witte ajuin fijngehakt
  • 10 milliliter kwalitatieve olijfolie
  • Munt
  • Citroenzeste
  • Snufje zout & peper naar eigen smaak

Bereiding

Maak de olijfolie warm in de pan en voeg de witte ajuin toe, bak deze glazig. De groene tuinbonen ontdoe je van hun buitenste vlies en mogen vervolgens in hun geheel in de pan gedurende 2 à 3 minuten. Voeg de koriander toe en breng op smaak met peper en zout naar eigen smaak.

Voor de hummus week je de gedroogde kikkererwten voor minsten 4 uur met eventueel wat baking soda. Spoel ze en laat ze uitlekken om ze vervolgens gedurende een uur zachtjes te laten koken, totdat ze zacht zijn. Gooi het teveel aan velletjes weg en meng de kikkererwten in een keukenrobot met de yoghurt, de tahini, het citroensap, de look en het zout en de peper.

Dresseer de hummus op een bord en maak met de platte kant van je lepel een plaats om de tuinbonen in de dresseren. Werk af en decoreer met een bladje munt en eventueel citroenzeste

Ook het proberen waard

Jordaanse ossenhaas, hummus, dukkah, lokale groenten en eigen jus

Jordaanse ossenhaas, hummus, dukkah, lokale groenten en eigen jus

Edwin Soumang, restaurant ONE

Lees meer
Geroosterde bloemkool (zaghram mashwya)

Geroosterde bloemkool (zaghram mashwya)

Chef Abdul Sami van Alsinyor

Lees meer
Pittige geroosterde pompoen-kokossoep

Pittige geroosterde pompoen-kokossoep

Thaam's Kookshow

Lees meer
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht