Sluiten

Geroosterde bloemkool

Thamar Zeijen houdt zich als creatieve receptontwikkelaar, food styliste en fotografe het liefste de hele dag bezig met eten. Haar recepten en food fotografie projecten deelt ze met de wereld via haar blog, Thaam’s Kookshow.

Thaam houdt van ‘easy cooking’, maar dan wel net even anders dan de standaard recepten! Haar doel is om haar volgers te inspireren om thuis lekker, makkelijk en gezond te koken en zo iedere avond weer wat lekkers op tafel te toveren.

www.thaamskookshow.nl
Instagram: thaamskookshow

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool
  • Olijfolie
  • 1 el paprikapoeder La Chinata
  • Zout en peper
  • 1 el knoflookpoeder
  • Parmezaanse kaas
  • Verse bieslook (of peterselie)

Instructies:

  1. Vet de grillpan in met olijfolie (of een ovenschaal en verwarm de oven voor op 200 graden).
  2. Snijd de bloemkool in dunne plakjes en smeer ze in met olijfolie.
  3. Kruid de bloemkool aan beide kanten met paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper.
  4. Leg ze voor circa 15 min. op de grillpan (of rooster ze in de oven) totdat je er met een vork makkelijk doorheen kunt prikken. Zorg dat je ze aan beide kanten bruin grilt.
  5. Wanneer ze klaar zijn leg je de stukjes in een schaal en bestrooi je ze met parmezaanse kaas en wat verse bieslook of peterselie.

Ook het proberen waard

Frisse ricotta met gegrilde perzik en pistache

Frisse ricotta met gegrilde perzik en pistache

Thaam's Kookshow

Lees meer
Pittige geroosterde pompoen-kokossoep

Pittige geroosterde pompoen-kokossoep

Thaam's Kookshow

Lees meer
Groentequiche met spekjes

Groentequiche met spekjes

Thaam's Kookshow

Lees meer
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht