De Beejekurf ziet bijen als onderdeel van zijn signatuur: bijen staan voor ambacht en bedrijvigheid. De insecten maken met hun gezamenlijke inspanning een bijzonder product: honing.
De Beejekurf ziet bijen als onderdeel van zijn signatuur: bijen staan voor ambacht en bedrijvigheid. De insecten maken met hun gezamenlijke inspanning een bijzonder product: honing.
Ananas
Blonde karamel maken door suiker en een scheutje citroensap te koken, samen met de specerijen. Afblussen met het water.
De ananas schoonmaken, in vieren snijden en de kern verwijderen. Ananas met de marinade sous-vide garen.
Ananas Curd
Coulis en citroensap verwarmen en hierin gewelde gelatine oplossen. Doe de suiker en eieren in thermomix (op 60 graden), de coulis met gelatine toevoegen. Klontjes boter al draaiende toevoegen en oplossen. Storten en het geheel terug laten koelen in de koelkast. Gladroeren met een garde.
Dragon gel
Alles opkoken, 3 minuten zachtjes laten koken en het geheel uit laten harden in de koeling. In de blender gladdraaien en op het einde de dragonblaadjes mee gladdraaien. Gel op de dag zelf maken wegens verkleuring.
Yoghurt/dragon sorbet
Alles blenderen en het vervolgens invriezen in pacojet bekers.
Panna cotta kokos
Helft van de kokos coulis verwarmen met de suiker en Malibu. Gelatine oplossen en mengen met de koude coulis. In mal gieten, aanvriezen, storten en ontdooien.
Jasmijn bouillon
Blonde karamel maken en afblussen met water. Sereh, citroenschil en jasmijn thee toevoegen en laten trekken (niet warmer dan 60 C). Naar smaak citroensap toevoegen.