Sluiten

Grootkeuken gilde

Architect en aannemer tegelijk

Grootkeuken Gilde in het Midden-Limburgse Swalmen is sinds ruim 15 jaar volledig gespecialiseerd in het inrichten en onderhouden van horeca- en grootkeukens, zoals onder meer ziekenhuizen, theaters en scholen. “Zeg maar voor elk bedrijf waar professioneel wordt gekookt. Iemand die daar beroepsmatig mee bezig is, stelt immers heel andere eisen aan zijn werkomgeving dan jij en ik in onze particuliere thuiskeuken. Er is best veel aanbod op het terrein van grootkeukens, maar ik durf gerust te stellen dat ons bedrijf zich van andere aanbieders onderscheidt doordat we hier uitsluitend op efficiëntie en kwaliteit inzetten. En dat doen we hier met veel plezier en toewijding. De betere horeca, maar ook niet-horeca organisaties en bedrijven weten ons steeds beter te vinden. Met onze expertise, korte lijnen, eigen import en hart voor ons vak, bedienen wij een brede doelgroep. Ons relatiebestand groeit dan ook gestaag.” Was getekend: Edwin Smeets, oprichter en mede-eigenaar van Grootkeuken Gilde.
TEKST: JOS CAUBO / FOTO’S: RAOUL LIMPENS

Samenwerking

Hoe moeten we dat ‘uitsluitend op efficiëntie en kwaliteit inzetten’ zien? “Het begint allemaal met de vraag waar een klant naartoe wil, welke doelgroep, hoeveel gasten, welk niveau et cetera, daar maken wij eerst een volledige inventarisatie van. Als we dat plaatje scherp hebben, gaan wij werken aan een voorstel dat 100% zal kloppen. Door te bouwen op maat is dat voor ons veel efficiënter in te vullen dan met de gebruikelijke standaardapparatuur.” En die kwaliteit, wat moeten we ons daar bij voorstellen? “Door de huidige ‘wegwerpmaatschappij’ is er ook in onze branche een sterke daling in prijs en kwaliteit te zien. Dit terwijl technisch geschoolde mensen steeds schaarser zijn en horeca soms dag en nacht draait. Wij brengen tegenwicht. We werken vooral met zelfstandige, voornamelijk Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse kwaliteitsproducenten. Zo brengen we duurzaamheid, betrouwbaarheid en kwaliteit en is een monteur veel minder nodig.”

Martijn Bongertman van Rational, bekend van vooral de combisteamers, is zojuist bij het gesprek aangeschoven en zegt glimlachend “ik ben blij dat jij het zegt, dan hoef ik het niet zelf te zeggen.” De informele sfeer maakt duidelijk dat beide heren al lang een goede en plezierige samenwerking hebben. “Ook Rational & Irinox zijn twee merken die zonder overdrijven toch wel als de Mercedes of BMW onder de merken voor keukenapparatuur beschouwd mogen worden,” vervolgt Edwin. “Bij Rational weet ik dat we dezelfde taal spreken en dat ze hun afspraken nakomen.” Hij en Martijn Bongertman constateren beiden dat veel horecaondernemers, deels gedwongen, steeds slimmer moeten gaan werken. “Er komen steeds minder koks, en ook energie in de keuken is op veel plaatsen een toenemend issue. Met onze apparatuur heb je voor een aantal handelingen in de keuken minder mensen nodig,” weet Bongertman. Volgens hem is de door Rational ontwikkelde iVario een perfect voorbeeld daarvan. “Een apparaat waarin we een braadslede, kookketel, friteuse, bakplaat en plancha hebben gecombineerd, echt een revolutie.”

Democentrum Zuid

De wederzijds goede ervaringen met de intensieve samenwerking hebben ertoe geleid dat Grootkeuken Gilde en Rational recent samen plannen hebben ontwikkeld voor een democentrum. Edwin Smeets: “zeg maar een warme showroom zodat klanten hier kunnen zien, ervaren, ruiken, horen en proeven wat er in een nieuwe keuken allemaal mogelijk is. We gaan ervan uit dat dit zo medio november/december klaar is, en dan hebben we hier een voor Zuid-Nederland uniek zintuigenplein waar we onze klanten kunnen ontvangen. Nadrukkelijk voor zowel de ondernemer als voor de kok, want liefst hebben we ze samen hier. Als ze hier inspiratie hebben opgedaan en daarmee hun eigen gedachten en wensen meer vorm hebben kunnen geven, zorgen wij voor de optimale routing en het logistieke plaatje voor hun keuken. En al zeg ik het zelf: daar zijn wij heel sterk in.

We hebben hier niet alleen mensen in dienst die zelf in topkeukens hebben gewerkt maar ook een eigen Ontwerp & Realisatie-afdeling. Het oog wil namelijk ook wat. Onze eigen technische dienst met een hoog serviceniveau maakt het plaatje compleet. Feitelijk zijn we als Grootkeuken Gilde architect en aannemer tegelijk, en daardoor zijn we in staat onze klanten volledig te ontzorgen. We zijn gezond eigenwijs en gaan bij voorkeur niet voor de gemakkelijkste weg maar voor het optimale resultaat. Rational levert daarbij vaak het hart van de keuken en zorgt ervoor dat een klant met raad en daad wordt bijgestaan zodat deze het meeste rendement uit de apparatuur kan halen. Onze beide bedrijven zijn professionals, die werken vóór professionals. Met kwaliteit hoog in het vaandel.”

Grootkeuken Gilde
Tolhuisweg 2, Swalmen
T 077 476 2782
www.grootkeukengilde.nl 

Misschien vindt u dit ook interessant

Sterrenchef: Gilbert

Sterrenchef: Gilbert

Gilbert von Berg blijft trouw aan Maastricht

Lees meer
Limburgse bubbels

Limburgse bubbels

Waarom doen deze sprankelende wijnen het zo goed in onze provincie?

Lees meer
Limburgse signatuur: Bistro TWO

Limburgse signatuur: Bistro TWO

Eten met een goed verhaal

Lees meer
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht