Sluiten

Limburgse signatuur: De Beejekurf

Mathijs Jacobs nam in oktober 2013 de stap: het overnemen van de Beejekurf nadat hij als chefkok al een tijdje de dienst uitmaakte in de keuken. Voor Mathijs is het belangrijk om goed naar zowel zijn team als zijn gasten te luisteren en samen het geheel naar een hoger niveau te tillen. Wat ziet hij als zijn Limburgse signatuur?
Tekst: Sandra Heijckers-van Melick / foto’s: Laura Fotostudio

De naam de Beejekurf, of de bijenkorf in het Nederlands, kent vele symbolische betekenissen. Het restaurant staat middenin de Venrayse gemeenschap. Het wapen van Venray bevat immers een bijenkorf, daaromheen zwerven de bijen die de kerkdorpen voorstellen. “Van oudsher zijn hier veel imkers, mijn vader is er ook een. Daar komt onze honing vandaan,” vertelt Mathijs.

Signatuur
De andere betekenis ziet Mathijs meteen als onderdeel van zijn signatuur: bijen staan voor ambacht en bedrijvigheid. De insecten maken met hun gezamenlijke inspanning een bijzonder product: honing. Mathijs maakt samen met zijn team een bijzonder menu en Hanneke zorgt voor de gastvrijheid aan tafel. Mathijs: “Ik ben erg trots op ons team. Een compliment krijgen over het team vind ik het mooiste dat er is. We vragen veel van onze mensen en dan is het superfijn als gasten dat waarderen.”

Het hele artikel lezen? Bestel hier Navenant editie 2.

Misschien vindt u dit ook interessant

Jong talent kookt met lef

Jong talent kookt met lef

Vera Notermans, restaurant Op de Hej

Lees meer
Sterrenchef Servais Tielman

Sterrenchef Servais Tielman

Cees van Casteren MW interviewt Servais Tielman, chef van iconisch restaurant Beluga Loves you in Maastricht.

Lees meer
Citytrip Nancy

Citytrip Nancy

Reisverslaggever Jos Caubo ging voor Navenant op ontdekking en genoot van kunst, cultuur, gastronomie en architectuur.

Lees meer
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht