Sluiten

Heerlijk onthaasten bij Holsterhof

Zonder navigatiesysteem had ik het restaurant van Lissa waarschijnlijk niet gevonden. Maar toen mijn virtuele assistent zei dat ik op de plek van bestemming was gearriveerd en ik weer aan mijn eigen oriëntatiekunsten overgeleverd was, stond ik daar midden in de natuur en hoorde … niets, helemaal niets. Nee, eigenlijk hoorde ik toch iets, een paar scharrelende kippen en galopperende paarden. Heerlijk toch, en dit op geen tien kilometer afstand van hartje Remunj. Verstopt tussen landweggetjes en een paar minibosjes op het platteland van Midden-Limburg in het buurtschap Holst bij Posterholt ligt de culinaire rustoase restaurant Holsterhof.
Tekst: Mario Tertschnig / Foto’s Raoul Limpens

Van kneden naar de keuken
Een eigen restaurant zat eigenlijk helemaal niet in de planning. Lissa begon namelijk in het Belgische Leuven aan haar vijf jaar durende studie revalidatiewetenschappen. Ze zou als fysiotherapeute gaan werken en mensen weer fit kneden. Helemaal vreemd was de horeca natuurlijk niet voor Lissa, haar ouders runnen op het naastgelegen voormalige boerenbedrijf van haar opa kampeerboerderij Holsterhof. Al tijdens haar opleiding in België vond ze het stiekem leuker om mensen in de watten te leggen bij Brasserie Kosmopol dan op de behandeltafel. De toenmalige horecamanager ontdekte meteen haar talent en was verbaasd wat Lissa op zo’n jonge leeftijd niet allemaal al kon en wist van het vak. Zo ver ligt de kern van fysiotherapie en gastronomie eigenlijk ook niet uit elkaar; beide beroepen zijn gericht op het sociale aspect in het omgaan met mensen. Alleen komen en gaan gasten meestal met goede zin, iets wat je over het algemeen bij patiënten minder vaak kunt zeggen.

In plaats van het behandelen van spieren en gewrichten koos Lissa, naar eigen zeggen “nog steeds bleu” wat gastronomie betreft, voor niemand minder dan restaurant L’Atelier in het Zuid-Limburgse Gulpen. Zo ging de afgestudeerde fysiotherapeute als medewerker bediening aan de slag. Daar leerde ze Kaj kennen. Kaj stond in de keuken van het gelijknamige restaurant en ik beweer dat Kaj niet alleen voor de gasten van Ellen en Hans heeft gekookt maar Lissa met een verrukkelijk gerecht heeft versierd. Liefde gaat uiteindelijk toch door de maag.

Lees het hele artikel in Navenant uitgave 1.
Bestel hier Navenant editie 1.

Misschien vindt u dit ook interessant

Alex Clevers is trots op zijn roots

Alex Clevers is trots op zijn roots

“Ik ben een echte Maaslander”

Lees meer
Limburgse Signatuur: NOVO New Dining

Limburgse Signatuur: NOVO New Dining

Na een bewogen 2022 met een verhuizing, verbouwing en pop-up restaurant, hoopt chefkok en eigenaar Rodny Welters dat 2023 een relatief ‘rustig’ jaar wordt.

Lees meer
Mountainbike Wine Tour

Mountainbike Wine Tour

Wijnroutes sportief bekeken

Lees meer
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht