Sluiten

Ruinart presenteert een exclusief menu ter ere van TEFAF Maastricht op Château Neercanne

Ruinart nodigt uit voor een unieke ervaring ter ere van TEFAF Maastricht, waarbij het thema ‘Conversations with Nature’ centraal staat. Het oudste champagnehuis ter wereld kiest voor deze gastronomische ervaring in het natuur omringde Château Neercanne in Maastricht. Vanaf 13 maart wordt een exclusief menu geserveerd tot eind maart, gecreëerd door Chef Raymond Remmen.

Ervaar een bijzondere verbinding tussen kunst en gastronomie, geïnspireerd door de natuur. Chef Raymond Remmen van het restaurant L'Auberge op Château Neercanne neemt haar gasten mee op een culinaire reis, waarbij lokale ingrediënten worden omgetoverd tot delicate kunstwerken. Het eerste voorgerecht is een ode aan de lente, door het gebruik van de eerste schuiten van het seizoen. In het tweede gerecht werkt hij met groen blad, een knipoog naar de zomer. Voor het hoofdgerecht werkt de chef met de laatste volgroeide bladeren van het seizoen en de hergroei van de radicchio. Voor het dessert kies Remmen ervoor om te werken met rabarber. 

“Conversations with Nature”
Een menu van chef Raymond Remmen met Ruinart
Zachtgekookte schelvis met geitenkwark, kokkels en grotchampignon geserveerd met een olie van wilde knoflook
Geserveerd met de allereerste groene scheuten van het seizoen
-
Grotchampignon duxelles, crème van oude kaas en tarwe crouton geserveerd met escargots en een pesto van knoflookmosterd
De scheuten groeien door tot volle, groene bladeren
-
Kalfslende geserveerd met pommes fondant, kalfsjus en seizoensgroente
Volle groene bladeren gaan over in de laatste wortels en de hergroei van het seizoen begint
-
Mousse van rabarber met witte chocolade
Seizoensfruit, rechtstreeks van het land

Het gehele menu is gecreëerd met Ruinart champagnes in gedachte, waaronder de Ruinart Brut, de Ruinart Blanc de Blancs en Ruinart Rosé, die perfect passen bij de verfijnde gerechten.

Over chef Raymond Remmen
Raymond Remmen, visionair van restaurant L'Auberge, begeleidt de keuken met een diepe verbondenheid met de natuur. Gelegen in de betoverende Jekervallei vormt de biologische moestuin de onmisbare basis voor zijn culinaire hoogstanden. Raymond smeedt duurzame banden met lokale partners en streeft naar ecologische en sociale verbetering. Zijn werk in het restaurant voelt als thuiskomen, midden in de omgeving van waar hij opgroeide aan de andere kant van de berg, naast het Château.

Het behouden van de Bib Gourmand-rating getuigt van zijn succes, maar Raymond hecht ook veel waarde aan tevreden gasten die blijven terugkomen. Voor hem is L'Auberge als een intieme avond in de bioscoop, waar hij een film bekijkt die boeit en inspireert, en waar onder zijn leiding een betoverende reis van smaken plaatsvindt.

Misschien vindt u dit ook interessant

Alleskunner Sand Van Roy

Alleskunner Sand Van Roy

Van Parijs tot Limburg

Lees meer
Limburgse signatuur: G7

Limburgse signatuur: G7

Totaalbeleving in historisch Gruizenkerkje

Lees meer
De iconische brillen van Leo Vanweersch

De iconische brillen van Leo Vanweersch

Vakmanschap en kwaliteit

Lees meer
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht