Sluiten

Pompoen-banaanmuffins met kokos

Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. Ook schrijft ze recepten voor veel tijdschriften. Samen met haar man, foodfotograaf en grafisch vormgever, Serge Philippi, maakte Janneke meerdere kookboeken die ook in het buitenland worden uitgegeven.

Deze muffins zijn perfect voor tussendoor of als ontbijt. Alle ingrediënten worden met een vork gemengd: dat is wel heel snel en makkelijk! Het ei is vervangen door een rijpe banaan, die behalve voor binding ook voor een heerlijke smaak zorgt. Met soja- of amandelmelk bereid zijn de muffins vegan.

Pompoen-banaanmuffins met kokos

voor 18 stuks

Ingrediënten

  • 100 gram geraspte kokos
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 rijpe bananen
  • 250 ml melk
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 200 gram pompoen (stuk)
  • rasp, 2-3 ingevette muffinvormen (totaal 18 holtes) of 18 losse muffinvormpjes

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Houd 2 eetlepels kokos apart. Meng de rest van de kokos in een kom met het bakmeel, de suiker en de vanillesuiker.
Prak de banaan fijn met een vork en voeg toe. Schenk de melk en de olie erbij en roer met de vork kort tot een glad beslag.
Rasp de pompoen grof. Meng de pompoen ook met de vork door het beslag. Schep het beslag in de muffinholtes- of vormpjes. Bestrooi met de bewaarde kokos.
Bak de muffins in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Bereiden: 15 minuten
Oven: 20-25 minuten

Tip Schep voor XL-muffins het beslag in met bakpapier beklede timbaaltjes (van 150 ml inhoud). Reken op 5-10 minuten extra baktijd voor deze grotere muffins.

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht