Sluiten

Kruidnoten

Wie bakken zegt, zegt al gauw Cas Wolters. Van kinds af aan bakt Cas Wolters samen met zijn moeder. Vanuit zijn passie voor bakken volgde een deelname aan het televisieprogrammie "Heel Holland Bakt", hier werd hij al gauw publiekslieveling. 
Cas wil zijn passie voor bakken met Navenant delen hiervoor deelt hij tijdens de winterperiode wekelijks een bakrecept.

Met dit deeg kun je heerlijke kruidnoten en speculaas maken. Heerlijk voor de decembermaand. Verwar ze niet met pepernoten.

Ingrediënten

  • 100 gram boter
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 200 gram Zeeuwse bloem
  • 50 ml volle melk
  • 1 el citroensap
  • 1 ei
  • 10 gram speculaaskruiden
  • 2 gram baking soda
  • Snufje zout
     

Bereidingswijze

  • Meng de boter en suiker in een kom. Kneed vervolgens de melk met de citroensap erdoor, en de helft van het ei.
    Zeef de bloem, speculaaskruiden, zout en baking soda.Kneed dit door het suiker-botermengsel.
  • Verpak het deeg in plastic folie en laat het een uur opstijven in Verwarm na een uur de oven voor op 170 graden.
  • Als je speculaasjes wilt maken, rol je het deeg uit tot een plak van 3 mm dikte.
    Steek of snijd hier vormpjes uit. Deze bak je ongeveer 14 minuten.
  • Voor kruidnoten rol je kleine bolletjes van het deeg. Deze bak je ongeveer 16 minuten.
  • Leg de speculaasjes of kruidnoten op een bakplaat Bak ze mooi gaar in de oven.
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht