Hazenrug
- Fileren van karkas
- Ontvliezen
Bereiding
- Heel heet krokant bakken
- Laten rusten
- Verder garen in beurre noisette met sojasaus
- Verder laten rusten
- Lakken in de jus van de haas
- Versnijden
Jus haas
- Karkassen haas, gekleurd op 250-300°C
- Tijm
- Rozemarijn
- 3 bollen look
- Peperkoek
- 2 peren
- 3 appels
- 3 wortels
- 4 uien
- 1 kaneelstok
- 2 steranijs
- Zwarte peperbollen
- 12 jeneverbessen
- 1l rode bietensap
- 1 fles rode wijn
- Kalfsfond + kippenfond (gelijke delen)
- 6 laurierblaadjes
Bloedworst crème
- 1kg bloedworst
- 250gr melk
- Cayennepeper
- Zout
- Mespunt gelespessa
Bereiding
- Bloedworst samen met melk mixen in thermomix
- Op smaak brengen met cayennepeper en zout
- Op het einde de gelespessa erbij doen.
Crème appel yuzu vanille
- Kanzi appel 8st
- 2 st. Vanillestokken
- 1 st Gember
- 1 st Laos galangal
- 1 st Citroengras
- 125gr Boter
- Gelespessa
- Chardonnay azijn
- Sushi-azijn
- Zout
- Gelespessa
- Yuzusap
Bereiding
- Smelt de boter in een pan
- Voeg de gember, galangal, citroengras en vanille toe
- Voeg de appels toe
- Stoof alles gaar. Haal de aromaten eruit zodat enkel de appels nog overblijven
- Draai deze glad in de blender met de boter
- Voeg yuzusap, sushi-azijn en Chardonnay azijn toe naar smaak.
- Smaak af met zout
- Laat nog 1 min doordraaien met een mespuntje gelespessa.
- Zeef door een fijne zeef.
Beurre noisette schuim
- 250g gebrande boter
- 400gr melk
- 25g pro espuma
- 5 spice
- Sojasaus
- Zout
Bereiding
Alles bij elkaar mixen, op smaak brengen met sojasaus en zout.
Rode biet
- 3 kg rode biet
- Rode bietensap
- Merlot azijn
- yuzusap
Bereiding
- Steek de rode bieten uit met een ring
- Vacumeer deze met de mengeling van rode bietensap met de Merlot azijn en het yuzusap.
- Gaar deze in de stemmer op 85°C tot beetgaar (+- 35 min.)
Cocktail ui
- 1kg cocktail ui
- 250gr rode bietensap
- Rode wijnazijn
Bereiding
- Cocktail ui kort blancheren
- Daarna in rode bietensap met rode wijnazijn laten trekken.
Krokant eekhoorntjesbrood
- Gedroogd eekhoorntjesbrood
- Gebrande boter
Bereiding
- Laat boter bruin worden.
- Doe hier het eekhoorntjesbrood bij
- Haal ze er na 30 seconden uit
- Snij ze fijn
Schorseneer
- geschilde schorseneer
- Boter van eekhoorntjesbrood
Bereiding
- Snij balkjes van de schorseneer
- Gaar deze kort in bruisende boter
Gedroogde bieslook
Bereiding
Steek de bieslook 6 minuten in een voorverwarmde oven van 150°C