Sluiten

Sterrenchef: Sabero

Michelinsterren wonnen ze bij de vleet, in Heeze, Roermond en nu weer in Leende. Maar Nico en Sonja Boreas blijven er nuchter onder. Hard werken om gasten met culinaire heerlijkheden in hun knusse huiskamerrestaurant Sabero in Leende te verwennen, dáár worden ze gelukkig van. En erna, een beetje boksen en een potje tennissen.
Tekst: Ray Simoen / Foto’s: Raoul Limpens

Een leuk dagje uit, naar het Zuiden van Limburg waar ze beiden geboren en getogen zijn. Gezellig bijkletsen met vrienden en bekenden, na afloop van de uitreiking van de nieuwe Michelinsterren. Met die zorgeloze gedachte vertrekken Nico en Sonja Boreas op 7 oktober ’s morgens vanuit hun huiskamerrestaurant in het Brabantse Leende naar het MECC in Maastricht. ,,We waren lekker bovenin de zaal gaan zitten, ver van het rumoer en de zenuwen beneden,  we wilden alles ontspannen kunnen bekijken,” zegt Sonja terwijl ze koffie serveert in het rustieke restaurant van haar en haar man aan de rand van Leende. Maar alles pakt totaal anders uit. ,,Het was nog een heel eind lopen naar het podium beneden, we waren zowat buiten adem van al die trappen aflopen,” zegt ze spontaan lachend. Want zij en Nico verwachtten ,,totaal” niet dat Michelin hen op het podium zou roepen omdat hun huiskamerrestaurant een ster kreeg. ,,En ik werd ook nog eens tot beste gastvrouw van het jaar uitgeroepen”, zegt Sonja met verbaasde blik in de ogen. Nico aanhoort het glimlachend, ook hij had niet gerekend op een ster. ,,We zijn niet gefocust op het winnen van sterren of hoge noteringen in de culinaire bladen en gidsjes”, stelt hij nuchter vast. ,,We willen onze gasten een onvergetelijke dag vol mooie culinaire verrassingen bezorgen in een verzorgde, gastvrije en ontspannen sfeer,” voegt Sonja eraan toe. ,,Dat is onze gezamenlijke job,” stelt Nico. Zo reageerde hij ook in 2019. Toen kreeg hun restaurant Sabero ineens twee sterren, terwijl ze pas hun tweesterrenrestaurant Boreas in Heeze verkocht hadden en naar de bisschopsstad waren getrokken.

Buffelen 
Van veel poespas en een hoop poeha moeten ze beiden niet veel hebben. Beide voetjes op de grond, en naast het genieten van de gasten in hun knusse huiskamerrestaurant, hard werken. Niet meer zo lang en veel als toen ze pas begonnen. ,,We komen nu eenmaal uit de tijd van hard buffelen,” zegt Nico glimlachend. ,,Velen in de horeca vergeten nogal eens dat ze een onderneming hebben, rekeningen moeten op tijd betaald worden, evenals de medewerkers,” zegt Sonja.

Het hele artikel lezen? Bestel hier Navenant editie 5 2024 voor €7,50.

Misschien vindt u dit ook interessant

“Te veel wijn? Dat probleem bestaat niet!”

“Te veel wijn? Dat probleem bestaat niet!”

Column Rámon Verkoeijen

Lees meer
Culinaire verwennerij

Culinaire verwennerij

Het kerstmenu van dit jaar neemt ons op culinaire reis langs vier toprestaurants. Ieder gerecht geeft een eigen invulling aan feestdagen.

Lees meer
De betovering van Kasteelhoeve de Kerckhem

De betovering van Kasteelhoeve de Kerckhem

In de pittoreske streek Haspengouw, hart van de fruitstreek, ligt de betoverende Kasteelhoeve de Kerckhem. Tessa en Erik hebben deze unieke plek in Nieuwerkerken met hart en ziel opgebouwd.

Lees meer
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht