Sluiten

Sterrenchefs: Robin van de Bunt

Hoewel Robin van de Bunt qua kookstijl op het eerste gezicht niet veel van zijn vader heeft, heeft hij zijn krachtige sauzen en smaken geleerd te maken - waar Robin overigens enorm van houdt. Cees van Casteren MW zocht hem op in restaurant De Leuf in Ubachsberg.
TEKST: CEES VAN CASTEREN/ FOTO’S: RAOUL LIMPENS, GUY HOUBEN

Zo vader, zo zoon’ was een Nederlands spelprogramma van de NCRV dat met wat tussenpozen liep van 1970 tot 2011. Een vast panel van bekende Nederlanders moest uit vier kandidaten de vader raden van een zoon. Dat moesten ze doen door het stellen van vragen en het voorleggen van situaties aan de zoon en vervolgens aan vaders A, B, C en D die altijd een koptelefoon op hadden zodat ze elkaars antwoorden niet konden horen. Ik moest aan dit programma denken toen ik Robin van de Bunt interviewde; zou het panel Paul als de vader van Robin van de Bunt hebben gekozen?

Volgens Robin (30) zou dat zeker zijn gebeurd, “want nu ik wat ouder ben, zie ik dat ik bepaalde dingen echt hetzelfde doe als mijn vader. Dat is op zich natuurlijk niet onlogisch; we woonden hiernaast dus van jongs af aan heb ik altijd alles meegekregen. Toen keek ik tegen hem op en had nooit gedacht in zijn voetsporen te kunnen treden, maar steeds vaker besef ik dat ik veel dingen, misschien onbewust, echt op zijn manier aanpak.”

PERFECTIONISTISCH
“Zo was hij een perfectionist. Streefde naar het allerbeste, aan half werk deed hij niet. Het was alles of niets, in de breedste zin van het woord, dus ook van het leven genieten. En ik besef dat ik dat ook heb.”

Het hele artikel lezen? Bestel hier Navenant editie 4 2024 voor €7,50.

Misschien vindt u dit ook interessant

Limburgse wijn en Rámon Verkoeijen

Limburgse wijn en Rámon Verkoeijen

Ieder jaar worden Limburgse wijnen beter. Dat vertelt de in Venray geboren Rámon Verkoeijen. Rámon is 3FM-DJ, presentator van de best beluisterde gastronomische podcast van Nederland en wijnkenner in hart en nieren.

Lees meer
Klassieke gerechten met een verrassende twist

Klassieke gerechten met een verrassende twist

Limburgs zoervleis met balsamico-zilveruitjes Andijviestamppot met kerrie-bloemkool en spekjes

Lees meer
The Curse of Oak Island

The Curse of Oak Island

Al jaren is Corjan Mol opzoek naar de waarheid achter de Tempeliers. Het was dan ook bijna onwerkelijk om aanwijzingen te vinden in de grotten van Valkenburg – op vijfhonderd meter van zijn huis, nét nadat hij naar het Zuid-Limburgse stadje verhuisd was.

Lees meer
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht