Sluiten

Limburgse signatuur: Bistro Francis

Als oma de eerste Nederlandse vrouw met een Michelinster is en vader jarenlang het gerenommeerde Valkenburgse Chez Paul runde, heb je een naam hoog te houden. Als je met je broer en zus één team vormt en samen al vanaf moment één in vaders restaurant werkt, moet dat wel goed komen. Paul Keijdener zet de Franse kunsten van zijn vader voort bij Bistro Francis in het stadje waar de familie een rijke geschiedenis kent.
TEKST: CHRIS GIJZEN / FOTOGRAFIE: GUY HOUBEN, BISTRO FRANCIS

Echt Frans georiënteerd eigenlijk, zoals bistro al verklapt. Momenteel werkt Bistro Francis à la carte, maar een kleine aanpassing op het menu is aanstaande. De chef-kok gaat namelijk met een soort keuzemenu werken. “Voorheen boden we uitsluitend à la carte opties aan, maar inmiddels werken we met een keuzemenu. We merkten dat hier veel vraag naar was. Daarnaast ontvangen we steeds meer terugkerende gasten, en om hen telkens iets nieuws te kunnen bieden, wisselen we ons menu nu elke zes weken. We werken hierdoor ook nog meer seizoensgebonden.”

Het restaurant heeft plaats voor zo’n vijftig man en is de gehele dag geopend. Bistro Francis is gelegen in Hotel Kint en verzorgt dus ook het ontbijt voor de hotelgasten. “Maar je kunt ook vanaf buitenaf gewoon ontbijt bij ons nuttigen, hoor. We liggen in een hotel, maar de bistro is gewoon apart.” Vanaf het middaguur is het restaurant gericht op borrelen – dat overigens de hele dag door mogelijk is. Rond de klok van zes uur wordt deze uitgebreid met de dinerkaart. “Daar staan gerechten op als klassieke kalfswang, bisque van kreeft en steak tartaar. De wijnen zijn grotendeels Frans, aangevuld met een stukje nieuwe wereldwijn.”

Het hele artikel lezen? Bestel hier Navenant editie 4 2024 voor €7,50.

Misschien vindt u dit ook interessant

Fietsen en wijn in de Elzas

Fietsen en wijn in de Elzas

Het is opvallend dat veel mensen het idee hebben dat de Elzas heuvel- en bergachtig is en daardoor een minder geschikte streek is om te fietsen. Niets is echter minder waar!

Lees meer
Limburgse wijn en Rámon Verkoeijen

Limburgse wijn en Rámon Verkoeijen

Ieder jaar worden Limburgse wijnen beter. Dat vertelt de in Venray geboren Rámon Verkoeijen. Rámon is 3FM-DJ, presentator van de best beluisterde gastronomische podcast van Nederland en wijnkenner in hart en nieren.

Lees meer
Van juf tot influencer

Van juf tot influencer

Stijlvolle kleding, prachtige merken en de meest geweldige accessoires om van te dromen. Als 63-jarige influencer floreert ze op haar Instagram-account @seebymiriam met haar filmpjes en foto’s.

Lees meer
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht