Sluiten

Maastricht Heuvelland Culinair

Restaurants en smaakmakers uit Maastricht en Heuvelland slaan de handen ineen om een internationaal erkende gastronomische topregio te worden. Daarvoor werd de stichting Maastricht Heuvelland Culinair gecreëerd. Deze werd maandag 19 juni in Wittem gepresenteerd. “Maastricht en Heuvelland vullen elkaar prachtig aan.”      
Tekst: Ray Simoen / foto’s: Thomas Coolen, Guy Houben

Wat de Michelinster voor de horeca wereldwijd is, dat moet het bordje met het logo van Maastricht Heuvelland Culinair aan de entree van restaurants en smaakmakers/ toeleveranciers worden voor bezoekers aan het zuidelijkste deel van Limburg: “Je weet dan dat je bij een van de toppers van deze unieke gastronomische regio te gast bent”, zegt Ad Veenhof, voorzitter van de nieuwe Stichting Maastricht Heuvelland Culinair, opgewekt.

Ambitie
In de meer dan 300 jaar oude hoeve Carré 1711 in Wittem werden onder ruime belangstelling de nieuwe stichting en het fraaie logo van de nieuwe samenwerking van toprestaurants en smaakmakers van Maastricht Heuvelland gepresenteerd door de 77 jaar oude Veenhof, een internationaal ervaren bestuurder én de man die de wereld kennis liet maken met zijn ontdekking, de Senseo.

Geen geringe ambitie, die Veenhof daar namens de ruim 20 leden van Maastricht Heuvelland Culinair uitsprak. Lange tijd stonden Maastricht en Heuvelland met de rug naar elkaar. Men zag elkaar eerder als concurrent dan als partner. Ieder dacht het wel alleen te kunnen rooien om gasten uit binnen- en buitenland te kunnen plezieren. Maar dat is nu totaal anders, benadrukt Veenhof. “Maastricht en Heuvelland zijn meer en meer naar elkaar toegegroeid. Het Heuvelland heeft een grote ontwikkeling doorgemaakt: veel succesvolle restaurants zijn er gekomen, evenals tal van toeleveranciers van prachtige streekproducten. Maastricht heeft er dit jaar weer een paar sterrenrestaurants bij gekregen, en ook hier komen er meer smaakmakers van topproducten voor de horeca. Restaurateurs en smaakmakers in Maastricht en Heuvelland zien steeds meer in dat ze elkaar kunnen versterken door samen te werken en nieuwe, gastronomische specialiteiten te ontwikkelen”, zegt de vitale zeventiger met de doordringende blik. Hij werd in Maastricht geboren maar maakte carrière buiten Limburg. Na vijftig jaar ‘buitengaats’ keerde hij enkele jaren geleden terug naar zijn ‘zuidelijke roots’ en werd meteen gevraagd voor allerlei bestuursfuncties.

Het hele artikel lezen? Bestel hier Navenant editie 3 voor €7,50.

MISSCHIEN VINDT U DIT OOK INTERESSANT

Grillwijnen!

Grillwijnen!

Column MW Cees van Casteren

Lees meer
Sterrenchef Ralf Berendsen

Sterrenchef Ralf Berendsen

De begeerte van Ralf Berendsen, Van bakker tot michelinster

Lees meer
Het culinaire ei van de koninklijke kip

Het culinaire ei van de koninklijke kip

Achter de schermen bij Marigold

Lees meer
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht