Peter Hendrix, oprichter van Smaakvol, heeft jarenlange ervaring in fine diningzaken als Bretelli te Weert, De Leuf in Ubachsberg en Avant-Garde in het Philips Stadion. Hendrix heeft een duidelijke visie voor ogen: “Wat ik belangrijk vind, is dat er een eerlijk product op de markt wordt gezet. Samenwerken staat bij mij echt hoog in het vaandel”, zegt hij over zijn filosofie. Het doel is niet alleen om smakelijke gerechten te serveren, maar om een totaalconcept neer te zetten waarbij elk aspect van het evenement klopt. Zo werkt Smaakvol Catering samen met lokale leveranciers en partners om in bijvoorbeeld tenten en verlichting te kunnen voorzien.
Hoewel chef Hendrix een divers aanbod aanbiedt, van walking dinners tot fine dining, ligt de focus altijd op maatwerk. “We werken echt op de wensen van de gast. Vaak werk ik met een verrassingsmenu, maar als mensen specifieke voorkeuren hebben, zoals bijvoorbeeld een eiwitarm dieet, dan pas ik dat moeiteloos aan”, vertelt de oprichter. In de lente en zomer worden er voornamelijk bruiloften en particuliere feestjes verzorgd, terwijl de
winterperiode meer gericht is op fine dining en exclusieve evenementen. Dit maakt het mogelijk om een intieme dinerervaring bij mensen thuis te verzorgen, maar ook grotere bedrijfsfeesten op locatie, compleet met foodtruck.
Flexibele foodtruck
Smaakvols foodtruck is een opvallende toevoeging aan het dienstenpakket. “De foodtruck zetten we vaker in bij bedrijfsevenementen, maar soms ook bij mensen thuis,” legt de chef-kok uit. “Deze zomer hebben we ‘m zelfs gebruikt om een diner te verzorgen bij een bruiloft in een tuin waar de keuken te ver weg was. Zo fungeerde de foodtruck als mobiele keuken.” Deze flexibiliteit maakt het mogelijk om op allerlei locaties te koken, zonder concessies te doen aan de kwaliteit.
Bruiloft
De persoonlijke benadering is wat Smaakvol onderscheidt. “Het belangrijkste is dat mensen zich prettig voelen”, zegt de chef-kok. “Trouwen, bijvoorbeeld, doe je niet iedere dag en moet tot in perfectie georganiseerd worden. Jullie mooiste dag is er eentje om nooit te vergeten.” Steeds vaker kiezen onze bruidsparen ervoor om thuis in de tuin hun bruiloft te vieren. En wat is er dan leuker dan een bonte verzameling van foodtrucks. “In
overleg maken we samen de perfecte combinatie van verschillende eet- en drinkpunten. Of ‘gewoon’ trouwen op een andere locatie: natuurlijk zijn wij jullie partner om deze dag soepel te laten verlopen.”
Nieuwe locatie
Smaakvol heeft aandacht voor detail en het vermogen zich aan te passen aan de specifieke wensen van de klant. Juist die kernkwaliteit kan Peter nog specifieker inzetten in zijn nieuwe pand dat hij vanaf 1 oktober 2025 zal betrekken. “Hier kan ik mensen nog vóór hun bruiloft of evenement gerechten laten proeven of de gedekte tafel laten zien. Eten verbindt”, besluit Hendrix. “En dat is wat we willen bereiken: mensen samenbrengen door
middel van mooie culinaire ervaringen.”
Smaakvol Catering
Windmolenbosweg 16, 6081 PE Haelen
www.smaakvol.nu