Het Wijnrestaurant op het Land is wederom te gast bij Wijngoed Raar Saint Remi in Meerssen. Dezelfde fantastische omgeving, een vernieuwde beleving: dit jaar ontdek je nóg meer van deze bijzondere plek. Wijnrestaurant op het Land biedt als enige in de Euregio een culinair belevingsconcept aan met uitsluitend regionale wijnen. De wijn is het uitgangspunt van het menu. Vanuit daar worden verfijnde gerechten gecreëerd die veelal ook in Limburg hun oorsprong vinden. Wijn en spijs vullen elkaar daarom prachtig aan. Dit jaar serveren wij onder meer wijnen van Landgoed Overst in Voerendaal, St. Martinus in Vijlen en Domein de Wijngaardsberg in Ulestraten.
Naast het reguliere menu biedt Wijnrestaurant op het Land speciale avonden waarin chef-kok Patriek Doelen samen met vooraanstaande Limburgse chefs samen kookt.
Maandag 30 juni
Jeroen van Gansewinkel van Damianz (Het Arresthuis) brengt zijn kenmerkende stijl naar de wijngaard: culinair verfijnd, met internationale invloeden en gelaagde smaken. Van Gansewinkel en Doelen stonden al meerdere keren samen in de keuken, deze avond belooft wederom een smaakvol en vertrouwd weerzien te worden.
Maandag 7 juli
Björn Dijkstra staat bekend om zijn creatieve en speelse gerechten waarin vakmanschap en culinaire humor samenkomen. Le Bon Vivant. De avond belooft dan ook een prikkelend samenspel van stijlen en smaken te worden.
Maandag 14 juli
Bram Haenen kookt met een rebelse twist, waarbij groente en verrassende smaakcombinaties vaak de hoofdrol spelen. Tijdens deze avond wordt het volledige wijnarrangement verzorgd door wijndomein Raar Saint Remi, mét toelichting door wijnmakers Arno en Josje.
Maandag 21 juli
De Lindeboom New Style werd recent bekroond met een Bib Gourmand en staat bekend om zijn moderne interpretatie van de Limburgse keuken. Voor chef Jan Willem Punt is dit de eerste samenwerking met chef Patriek. De wijnen én toelichting van Raar Saint Remi geven deze avond een gouden randje.
Iedere donderdag tot en met zondag biedt Maurice Warnier van Vinteur een speciale wijngaardwandeling aan, uitgestippeld in de nabije omgeving. De wijngaardwandeling start vier ochtenden per week vanaf het paviljoen, waarbij Maurice je in 2,5 uur tijd meeneemt naar drie nabijgelegen gaarden. Per stop vertelt hij hier over de geschiedenis van de regionale wijnbouw, invloeden van ‘terroir’, wijngaardwerk en keuzes in de wijnkelder. Bij de laatste stop proef je een glas Limburgse wijn om mee te proosten op het goede Limburgse leven. Perfect te combineren met een lunch bij Wijnrestaurant op het Land!
Wijnrestaurant op het Land
Raar 49-b, Meerssen
www.wijnrestaurantophetland.nl