Sluiten

Chefkok René Brienen begint tweede jeugd

‘Van Well via Zwitserland naar Bonaire’

‘Van Well via Zwitserland naar Bonaire’

Wie de voorliefde van René Brienen voor 1 april grappen kent, zal zich bij bovenstaande kopregel even achter de oren krabben. Bonaire? Ja ja. De chefkok die jarenlang op die dag nieuwe leerlingen op pad stuurde om ‘geiteneieren’ te gaan kopen, benadrukt echter dat zijn vertrek uit Well toch écht aanstaande is.

René Brienen was onlangs twee weken op Bonaire, op uitnodiging van eigenaar Vincent van der Valk van het bekende Plaza Beach & Dive Resort Bonaire in Kralendijk. Deels om daar voor enkele exclusieve partijen te koken, maar Brienen werd ter plekke óók benaderd of hij in was voor een functie als creatief culinair directeur van het bekende Van der Valk Resort op het Caribische eiland. Brienen: ‘ik wist eerst niet wat ik hoorde en dacht dat hij een grap maakte, maar het bleek een hele serieuze vraag. Ik heb er een paar weken over nagedacht en besloten in het diepe te springen. Na het overlijden van mijn vrouw Marja hoef ik eigenlijk voor niemand in Well te blijven, hoe aardig de mensen daar ook voor me zijn. Het door Provinciale Waterstaat gekochte pand kan nog een jaar als restaurant worden gerund, en dat gaan nu Sjaak en Gerdien Janssen, de vroegere eigenaren en goede vrienden van mij, met ingang van 1 april doen. Mensen denken daardoor dat het allemaal een 1 april grap is, maar het is echt waar. Van de Limburgse Maas naar de Caribische Zee, wie had dat gedacht.’

Menustrategie
Op Bonaire zal Brienen slechts deels zelf in de keuken van het bekende Plaza Beach Resort staan. ‘Ik ben er niet alleen om te koken, maar met name ook om te zorgen dat de signatuur van de kaart op een hoger niveau komt. Ik word eindverantwoordelijk voor conceptontwikkeling en menustrategie, waarbij ik zal gaan inspelen op culinaire trends zoals lokale producten, duurzaamheid en fusion. Daarnaast fungeer ik als coach bij het opleiden van medewerkers. Een enorme uitdaging, waar ik heel veel zin in heb.’

Zwitserland
Alvorens Brienen zijn koffers voor Bonaire gaat pakken, maakt hij het eerste weekend van april nog de inmiddels beroemde ‘Aspergebedevaart’ naar de fameuze Hostellerie am Schwarzsee in Zwitserland, van zijn goede Limburgse vriend Peter Roodbeen. ‘We gaan dit jaar voor de twaalfde keer voor maar liefst 150 Zwitserse en Nederlandse gasten weer een groots aspergefeest maken, ditmaal met twaalf chefs die samen de afgelopen jaren tien Michelinsterren bij elkaar hebben gekookt. Mét alle verdriet van de afgelopen maanden heb ik nu met alle nieuwe ontwikkelingen tegelijk ook het gevoel dat ik aan mijn tweede jeugd ga beginnen.’

Misschien vind je dit ook interessant

Inschrijving Navenant Aspergerally 2025

Inschrijving Navenant Aspergerally 2025

Meld u aan voor de Aspergerally en dinnershow bij La Butte Aux Bois op 10 mei 2025.

Lees meer
Restaurant in de spotlight: Bistro Enchanté

Restaurant in de spotlight: Bistro Enchanté

Neem twee doorgewinterde, gastvrije horecaprofessionals en een gedreven en gepassioneerde Chef kok, met alle drie een liefde voor de Franse keuken en er ontstaat een magisch, gastronomisch trio! In de Putstraat te Sittard openden Melissa Voestermans en Tolis Takas onlangs deze nu al “hotspot”.

Lees meer
Van Chablis tot Paris

Van Chablis tot Paris

De Limburgse Parijzenaar Jordi Couwenhoven (46) maakt grote kans dit jaar de beste ‘caviste’- wijnhandelaar - van Frankrijk te worden.

Lees meer
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht