Sluiten

Zomerse framboosjes met chocolade (Restaurant Vanille)

Ingrediënten (4 personen)
Verse frambozen
Geleisuiker
Mint blaadjes om te decoreren
cake
Mascarpone met limoenrasp

Panna Cotta
Room
Vanille
Suiker
Eidooier
Gelatine

Chocolade mousse
Room
Chocola
Suiker
Gelatine

Bereidingswijze:
Kook 200 gram frambozen met 100 gram geleisuiker op tot een zachte compote en laat het  afkoelen. Maak de panna cotta door 200 gram (40%) room te verwarmen met ¼ vanille stokje en het te binden met 2 eidooiers en 40 gram suiker. Gaar het op circa 80 graden en los daarna 4 gram geweekte gelatine op. Laat de panna cotta in mallen opstijven en gebruik deze als vulling van de chocolade- mousse. Deze mousse maak je door 400 gram room te verwarmen tot 65 graden met 60 gram suiker. Week 6 gram gelatine los het in de massa op.  Los daarna 120 gram donkere, pure chocolade op in dit mengsel. Laat het 24 uur opstijven en maak er met een keukenmachine mousse van. Vul de mallen voor 2/3 en duw hier de bevroren panna cotta in en sluit het af met een plakje cake. De mal in de vriezer plaatsen en bevroren lossen. Sla de mascarpone op met suiker en limoenrasp en spuit als decoratie nopjes erop. Garneer het af met mint en enkele achtergehouden verse framboosjes en de frambozen compote.

RESTAURANT VANILLE | Diepstraat 1, 6245BJ EIJSDEN | +31 (0)43 409 3554
info@restaurantvanille.nl | www.restaurantvanille.nl

Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht