Sluiten

Vitello tonnato: kalfsvlees met tonijnsaus

De “ristorante” maakt als eerste gerecht gebakken octopustentakels met Taggiasche olijven, crème van kikkererwten en coulis van blauwe bessen. Het tweede gerecht is vitello tonnato (kalfsvlees met tonijnsaus). Als derde gerecht een huisgemaakte spaghetti carbonara. “Ik ben er gek op”, vertelt Maurizio. “Goed bereide octopus is écht zalig. Tegen carbonara kan ik geen nee zeggen.” Wij zijn het met je eens Maurizio: wij zullen nooit nee zeggen tegen de Italiaanse keuken! www.portomaurizio.nl

Buon appetito!

Ingrediënten

  • 1 kg kalfsvlees
  • Olijfolie, om te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 40 gram tonijn, op olie uit blik
  • 1 ansjovis, uit blik
  • 30 gram kappertjes
  • 20 gram mayonaise

Bereidingswijze

  1. Braad het kalfsvlees om en om in olijfolie samen met een teentje knoflook en takje rozemarijn, ongeveer 30 minuten. Laat het afkoelen
  2. Maak de tonijnsaus door de uitgelekte tonijn, 20 gram kappertjes en de ansjovis in een keukenmachine of met de staafmixer te malen. Voeg daarna de mayonaise toe en maal dit nogmaals.
  3. Frituur de (goed drooggedepte) kappertjes in de frituur, 3-5 minuten op 190ºC totdat ze krokant zijn. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier.
  4. Snijd met de snijmachine dunne plakjes kalfsvlees (+-100 gram per persoon).

 

  1. Dien de vitello tonnato op door het dungesneden kalfsvlees op het bord te leggen en de tonijnsaus hierover te verdelen. Maak het af met de krokante kappertjes, en eventueel een beetje rucola en een zongedroogd tomaatje
Wij helpen u graag verder
Velden met een * zijn verplicht